6 maart 2024, Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis behoort voor de derde keer op rij tot één van de vijf best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland. De Patiëntenfederatie Nederland maakte dit afgelopen dinsdagmiddag bekend tijdens een feestelijk bezoek aan het ziekenhuis in Dirksland. Lees meer >>

Voor de vijfde keer maakte Zorgkaart Nederland de best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar bekend. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis dankt de hoge notering aan de waarderingen van patiënten op de website ZorgkaartNederland in 2023. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is onder andere beoordeeld op luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening in de categorie kleinere ziekenhuizen.

Bestuurder Koos Moerland: “We zijn ontzettend trots op onze top vijf notering in de lijst van best gewaardeerde ziekenhuizen van ZorgkaartNederland 2023. De waardering van onze patiënten – die onze zorg met een gemiddeld cijfer van een 8.7 waarderen – is een compliment voor al onze medewerkers die dag in dag uit klaarstaan om gastvrije en deskundige zorg te verlenen. En dat dit het derde jaar op rij is dat we in de ZorgkaartNederland TOP staan, maakt het een nog groter compliment. Als ziekenhuis hebben we een belangrijke functie voor de leefbaarheid van onze regio, want voor onze inwoners is toegang tot goede, deskundige zorgverlening onmisbaar. Die waardering voor ons ziekenhuis wordt maar weer eens onderstreept door dit prachtige resultaat.”

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg die in Nederland wordt geboden.