21 november 2023, Middelharnis - Aan een grote ronde tafel in het kantoor van Adviesgroep De Vogel in Middelharnis gingen zaterdag 11 november ondernemers in gesprek met minister Harbers over het ondernemersklimaat op het eiland Goeree-Overflakkee. "Ook op het eiland zijn de landelijke thema’s als wonen, zorg, bereikbaarheid en veiligheid elke dag voelbaar en daarom werd de kans voor een constructief gesprek aan de keukentafel met VVD-minister Mark Harbers niet afgeslagen." Lees meer >>

Vervolg

Jan Peter Robijn van Adviesgroep De Vogel stelde zijn locatie aan de Landbouwweg in Middelharnis op zaterdagochtend 11 november beschikbaar en nodigde via de FOGO collega ondernemers uit om met elkaar een uurtje intensief en constructief van gedachten te wisselen over uiteenlopende eilandelijke thema’s. Thema’s waarover kansen werden aangestipt maar ook zorgen werden geuit.

Arbeidsmarkt

De bedrijven op het Zuid-Hollandse eiland zijn gezond, groeien en hebben mensen nodig. Los van het feit dat ondernemers last hebben van de huidige status van de arbeidsmarkt, is het nauwelijks mogen bouwen van huizen een grote doorn in het oog, spraken de ondernemers uit tegen Harbers. Geen woningen betekent geen personeel voor onze bedrijven. Het is zeer wenselijk dat de provincie Zuid-Holland hun beleid ook geschikt maakt voor het platteland en dus aanpast, waarmee aanwezig Provinciaal Statenlid Mirjam Nelisse die tevens op nummer 47 van de Tweede Kamerverkiezingen staat een duidelijke opdracht mee kreeg naar de provincie Zuid-Holland.

Lokale kennis

De ondernemers deden tot slot een dringende oproep om de kennis, het ondernemerschap en de energie die regionaal aanwezig is te gebruiken. De uitdagingen en problemen van het platteland en van Goeree-Overflakkee zijn anders dan die van de grote steden. Juist daarom is het gebruiken van de lokale kennis bij het te ontwikkelen beleid en de uitvoering hiervan zo waardevol.

Het gesprek werd zowel door minister Harbers als de ondernemers als zeer prettig en positief ervaren. Aanwezigen vonden het waardevol en nuttig om in een dergelijke keukentafel setting van gedachten te wisselen met elkaar.

Brief aan minister Harbers

FOGO stuurde de minister na het gesprek een brief waarin alle besproken onderwerpen nogmaals werden aangestipt.

Tekst en foto FOGO/VVD GO