[video] Goeree-Overflakkee - YFC, Youth for Christ heeft een hart voor de jongeren van Goeree-Overflakkee! "In 2021 werd dè bus helemaal bestickerd en betimmerd en kunnen we nu elke week op pad om jongeren op te zoeken. We hebben inmiddels al zoveel jongeren uit de verschillende dorpen op ons eiland bereikt en dit aantal groeit alleen maar. De bekendheid van de bus wordt niet alleen steeds groter, de meeste mensen kennen 'm al! Ook hebben we in de lopp an de tijd veel vrijwilligers en chauffeurs aan ons team mogen toevoegen!" Bekijk hieronder een leuke video, waarin het team zich aan je voorstelt >>

LAAGDREMPELIGE ONTMOETINGSPLEKKEN IN DE VRIJE TIJD

"Een fraai opgepimpte mobiele ontmoetingsplek (bus) zien wij als het ideale middel om laagdrempelig en eiland-breed jongeren te ontmoeten op ‘hun’ plekken en relaties op te bouwen."

VERBINDING MET POSITIEVE ROLMODELLEN

Door medewerkers met een hart voor jongeren uit eigen dorpskernen in te zetten, ontmoeten zij de jongeren ook in het ‘gewone’ leven, waarmee de aandacht niet beperkt blijft tot de momenten bij het initiatief, maar een integrale plaats heeft in hun leven.

EFFECTIEVE SIGNALERING, DOORVERWIJZING EN EEN OPEN CULTUUR

"Door het aanbieden van een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek geven we de jongeren de ruimte om hun verhaal te kunnen delen. Mocht iemand professionele hulp nodig hebben, dan kijken we samen naar een goede doorverwijzing."

AANVULLING OP HET HUIDIGE AANBOD

‘"Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Onze intentie is om het reeds bestaande jongerenwerk van de kerken en maatschappelijke organisaties aan te vullen, samen te werken en het gat in het bestaande aanbod verder te dichten."

DONEREN kan hier.

Lees meer op de website van YFC Goeree-Overflakkee: goeree-overflakkee.yfc.nl/.

Bekijk de video (@Mitch Fotografie) hieronder: