23 december 2022, Dirksland - Sinds twee jaar biedt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een spreekuur voor patiënten met duizeligheidsklachten. De duizeligheidpoli is onlangs officieel benoemd tot regionaal duizeligheidscentrum door de Nederlandse KNO-vereniging. Een mooie bekroning op het harde werk. Op de foto ziet u audioloog Joyce Lenstra en KNO-arts Sjoerd Verhoeven. Lees meer >>

Duizeligheidsklachten komen vaak voor. De oorzaak van duizeligheid is niet altijd duidelijk, waardoor het vaak heel complex is. De duizeligheidpoli van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een gecombineerd spreekuur. KNO-arts Sjoerd Verhoeven en audioloog Joyce Lenstra werken hierbij nauw samen. “Door onze gezamenlijke aanpak, kunnen we snel de oorzaak van de duizeligheid achterhalen en advies geven voor een passende behandeling”, aldus een enthousiaste Sjoerd Verhoeven.

Tijdens de afspraak op de duizeligheidpoli komt de patiënt eerst bij de audioloog voor een uitgebreid gehooronderzoek en enkele andere testen. Deze eerste resultaten bespreekt de audioloog met de KNO-arts. Vervolgens wordt de patiënt onderzocht door de KNO-arts, waarna de uitslag en het behandelplan wordt besproken. “Soms is er aanvullend onderzoek nodig om de juiste behandeling te kunnen bepalen”, legt Joyce Lenstra uit. “Denk aan een onderzoek naar de functie van de evenwichtsorganen (VNG onderzoek) of een MRI-onderzoek. Deze onderzoeken worden allemaal gedaan in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.”

Met de benoeming staat Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis vermeld in de officiële lijst met duizeligheidscentra op de website www.duizeligheidscentra.nl van de Nederlandse KNO-vereniging. En ook al voldoet de duizeligheidpoli aan alle kwaliteitseisen, stilstaan is voor Sjoerd Verhoeven en Joyce Lenstra geen optie. “We blijven bezig om de kwaliteit van zorg voor onze patiënten met duizeligheidsklachten verder te verbeteren.”

Tekst CuraMare