"Nog nooit heeft het mij, Bram Rebergen (directeur Youth for Christ) zo aangegrepen als deze winter. Jongeren staan in de kou! Ze voelen zich eenzaam en somber, en de warmte ontbreekt letterlijk en figuurlijk in hun leven." YFC Goeree-Overflakkee: "Waar kunnen jongeren op ons eiland deze winter terecht? Ook in jouw omgeving zwerven jongeren op straat, zonder dat iemand naar ze omkijkt. De jongeren moeten voelen dat er écht om hen gegeven wordt, want dat gebeurt minimaal in hun leven." Steun daarom het jongerenwerk op ons eiland Goeree-Overflakkee! Lees meer >>

Steun het jongerenwerk Goeree-Overflakkee!

Wie is er voor hen? Wie biedt hun een luisterend oor, een arm om hun schouder, een warme plek om lekker binnen te zitten? Waar kunnen jongeren deze winter terecht? Om mij heen merk ik dat Kerst eraan komt. Het feest van Jezus’ komst naar de aarde, van licht en liefde, van warmte en naar elkaar omzien. Maar voor veel jongeren in Nederland is die warmte ver te zoeken. De nood die ik voel wordt een smeekbede: “God, zie om naar onze jongeren!”

Positieve aandacht
Ook in jouw omgeving zwerven jongeren op straat, zonder dat iemand naar ze omkijkt. Zie jij hoe ze zich vervelen en daardoor baldadig worden, misschien zelfs op het verkeerde pad terechtkomen? Merk je hoe ze steeds somberder worden en daardoor steeds meer behoefte hebben aan positieve aandacht? Mijn collega Anke merkt het. Samen met haar team staat zij klaar voor jongeren. Jongens en meiden die een veilige en warme plek zoeken om tot rust te komen, een plek waar ze zich geliefd voelen.

“Wij zijn er voor de jongeren, en we blíjven” - ANKE, jongerenwerker en teamleider Delft

“De jongeren moeten voelen dat er écht om hen gegeven wordt, want dat gebeurt minimaal in hun leven. God is in ons aanwezig en werkt door ons heen. En hoewel jongeren dit niet altijd zo interpreteren, weet ik zeker dat God zo Zijn werk doet. Wij mogen liefde en warmte uitdelen aan deze meiden en jongens!” Vertelt Anke.

Deel warmte uit
Ook voor jou zullen deze winter de kosten veel hoger zijn dan anders. Toch doe ik een beroep op jouw gelovig hart: geef gul aan jongeren in Nederland, ze hebben jouw steun zo hard nodig. Met jouw financiële bijdrage maak je het mogelijk dat jongeren terecht kunnen bij de jongerenwerkers én bij de voor hen ingerichte centra, verwarmde bussen en gehuurde kerkzalen. Jij maakt het mogelijk dat we jongerenwerkers kunnen inzetten die écht om onze jongeren geven en die hen letterlijk en figuurlijk uit de kou halen. Zo wordt Kerst dit jaar óók voor kwetsbare jongeren een feest. Help je mee?

STEUN HET JONGERENWERK OP GOEREE-OVERFLAKKEE: VIA DEZE LINK:https://goeree-overflakkee.yfc.nl/doneer/