12 december 2022, Stellendam - Op donderdag 8 december jl. bracht wethouder Henk van Putten een bezoek aan A Seal Zeehondenopvang in Stellendam. Hij sprak met Marlies de Kraauw, die in de afgelopen jaren in haar rol als directeur nauw betrokken is bij de doorontwikkeling van A Seal. "Aanleiding van het bezoek was de verbouwing die een aantal weken terug is afgerond, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het budget ‘Toeristische Impuls G-O’ van de gemeente en de VEERO.." Lees meer >>

Verbouwing

De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het budget ‘Toeristische Impuls Goeree-Overflakkee’ van de gemeente Goeree-Overflakkee en de VEERO. De hele vloer is gelijkgemaakt en daarmee beter rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn er twee onderdelen gerealiseerd in een nieuwe tentoonstelling: de ziekenhuiskamer en de A Seal academie.

Beleving staat centraal

In het ‘zeehonden ziekenhuisje’ kunnen kinderen zelf aan de slag met de verzorging van (pluche, maar erg realistisch lijkende) zeehonden. Kinderen leren wat er komt kijken bij het verzorgen van zeehonden. Leren is ook het centrale thema bij de A Seal Academie, een klaslokaal midden in het bezoekerscentrum. “Alles in interactief, kinderen kunnen dingen bekijken, voelen en beleven. En dat is belangrijk voor een stuk bewustwording over de natuur en de functie van de zeehondenopvang”, aldus Marlies de Kraauw. De verbouwing is nog niet af, er worden de komende maanden nog elementen toegevoegd.

Leerzaam voor jong en oud

Wethouder Henk van Putten vond het bezoek aan A Seal inspirerend. “Mooi om te zien hoe A Seal toch werkt aan vernieuwing, ondanks de moeilijke periode die de organisatie doormaakt als gevolg van de coronacrisis. Ik heb veel respect voor de medewerkers én de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de opvang van zeehonden. A seal vervult een dubbelrol in onze gemeente. Zeehonden krijgen de verzorging die ze nodig hebben, daarnaast is A seal een mooie attractie op ons eiland. Ik wil onze inwoners en bezoekers dan ook aanraden om een kijkje te nemen bij het vernieuwde A Seal, leerzaam en leuk voor jong en oud!