Regio - "Vind jij het leuk om een keer een windturbine van binnen te bekijken? Kom dan naar de open dag van Windpark Krammer!" In aanloop naar de Nationale Klimaatweek (31 oktober t/m 6 november) organiseert Windpark Krammer aanstaande zaterdag 29 oktober een open dag voor de omgeving. "Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken en meer te leren over het windpark en windenergie."

Windturbine

"Neem eens een kijkje op de begane grond van een windturbine en leer hoe een windturbine werkt. In de informatietent vertellen we je meer over het windpark.

Informatietent

"Bij de ontvangst in de informatietent kom je o.a. beelden tegen over de bouw van het windpark. Tijdens een korte presentatie met ruimte voor vragen, vertelt directeur Marlies Sikken onder andere over wat Windpark Krammer zo uniek maakt; het grootste burgerinitiatief van Nederland en natuurinclusief gebouwd."

Directeur Marlies Sikken: “We organiseren deze dag om iedereen de kans te geven meer te leren over ons windpark en hoe het opwekken van windenergie werkt. Interessant voor jong en oud.”

Tijdstip en locatie
Van 10:30 uur tot 15:30 uur ben je van harte welkom. De locatie is windturbine 32, bij de Krammer uitkijktoren, Krammersluizen Bruinisse.
Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om het windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen. Het windpark is sinds 2019 operationeel. De 34 Enercon windturbines wekken samen voor 102MW aan energie op. Het windpark produceert per jaar net zoveel groene elektriciteit als 130.000 huishoudens in een jaar verbruiken.