21 april 2022, Oude-Tonge - Onder veel publieke belangstelling is het gezondheidscentrum Pollies, gelegen aan de Molendijk in Oude-Tonge, officieel geopend. Het gezondheidscentrum is een unieke plek waar therapeuten die werkzaam zijn binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) samenkomen. Voor kruiden- en voedingsadvies, acupunctuur en Tuina massagetherapie kunnen particulieren hier terecht. Lees meer >>

Een consult is voor iedereen toegankelijk die (chronische) klachten heeft en zoekt naar verbetering van de gezondheid. Daarnaast biedt het gezondheidscentrum ruimte voor opleiding en nascholing met een eigen leslokaal.

Eigenares Elma Pollemans, bekend van de ijssalon en kookstudio Pollies, is al jarenlang actief op gebied van voeding. Veel mensen hebben de afgelopen jaren de weg naar Pollies gevonden voor succesvolle kinderfeestjes, workshops en kookcursussen. Naast chefkok mag Elma zich na een studie van 5 jaar, natuurgeneeskundig therapeut noemen. De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam, waarbij naar de hele mens gekeken wordt. Het is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en wint aan belangstelling.

“Door de ervaring die ik heb opgedaan in de kookstudio, en jarenlange studie, kan ik na het stellen van de diagnose mensen recepten en kruiden meegeven die bij hun persoonlijke constitutie passen. Ik wil mensen heel graag bewust laten worden van wat ze eten en drinken, er is zoveel te winnen voor een betere gezondheid”, aldus Elma bij haar openingsspeech.

In Coronatijd waren veel activiteiten bij Pollies niet mogelijk. In plaats van bij de pakken neerzitten heeft een grote verbouwing van de bovenverdieping plaatsgevonden waardoor nu uitbreiding van activiteiten plaats kan vinden. Hiervoor is vanuit veel kanten hulp geboden en door veel mensen aan meegewerkt.

Bij de feestelijke opening werd duidelijk dat veel mensen interesse tonen voor deze nieuwe kijk op gezondheid, vanuit eeuwenoude Chinese wijsheid.

De openingshandeling werd verricht door raadslid Petra ’t Hoen van de Pvda. Zij was er 12 jaar geleden ook bij toen de ijssalon geopend werd in Oude-Tonge. Namens de gemeente sprak zij de waardering uit voor deze ondernemer die met lef en visie een uniek initiatief heeft neergezet.

Voor meer informatie: Zie gezondbijpollies.nl