Middelharnis - Gert-Jan van der Valk trad in 2019 aan als voorzitter van BIZ Middelharnis Centrum. "Er gebeurde veel in de afgelopen paar jaar en kijk ik er op een positieve wijze op terug. Er waren voor mij twee belangrijke hoofddoelen de afgelopen twee jaar en beiden zijn, mede dankzij de ondernemers, voor elkaar gekomen! Een mooi moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter: Yvonne Willebrand-Schutrup. Yvonne: "Juist nu in deze uiterst moeizame Corona-periode wil ik niets liever dan mijn handen uitsteken om samen met BIZ Middelharnis Centrum ons mooie winkelcentrum zo snel mogelijk uit dit lockdown-dal te trekken!" Lees meer >>>

Dankwoord Gert-Jan van der Valk

Toen ik in 2019 aantrad als voorzitter van BIZ Middelharnis Centrum kon ik niet bevroeden dat we in een situatie terecht zouden komen die we nu alweer bijna twee jaar ervaren. Wat een bijzondere tijd waarin persoonlijke ontmoetingen op een laag pitje stonden en de “ledenvergaderingen” van de BIZ die niet op een fysieke manier konden plaatsvinden. Persoonlijk heb ik dat absoluut als een groot gemis ervaren. Toch is er veel gebeurd in de afgelopen paar jaar en kijk ik er op een positieve wijze op terug. Wat is er veel creativiteit en flexibiliteit getoond door ondernemers…. en ook geduld, wat meestal niet de sterkste eigenschap is van een ondernemer.

Er waren voor mij twee belangrijke hoofddoelen de afgelopen twee jaar. Een operationele centrummanager en het voor elkaar krijgen van een tweede BIZ periode 2022-2026. Beiden zijn, mede dankzij de ondernemers, voor elkaar gekomen!
Een mooi moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe frisse voorzitter. In deze nieuwsbrief een eerste “kennismaking” met Yvonne Willebrand-Schutrup, uw nieuwe voorzitter.
Mijn dank gaat uit naar de collega-bestuursleden voor de fijne samenwerking. Dank voor het vertrouwen en de contacten met jullie als ondernemers. Ik wens u allen goede zaken in 2022 en de jaren die komen gaan, maar bovenal wens ik dat u dat in een goede gezondheid mag doen!

Gert-Jan van der Valk

Woord Yvonne Willebrand-Schutrup

Aangenaam verrast en vooral vereerd was ik toen mij gevraagd werd de voorzittershamer van Gert-Jan van der Valk over te nemen. Ik heb dan ook niet lang na hoeven denken toen ik eenmaal in beeld kreeg wat in hoofdlijnen van mij in die positie verwacht werd.

Sinds ik in 1999 samen met mijn man Erik in Middelharnis ben komen wonen en waar later onze kinderen Sarah en Siebe geboren zijn, heb ik het centrum van Middelharnis altijd een warm hart toegedragen. Ook in ‘normale’ tijden vond ik het al niet meer dan vanzelfsprekend de lokale ondernemers te steunen. Ondertussen jeukten mijn vingers altijd al wel wanneer er onderzoeken of beleidsplannen voor het centrum gepresenteerd werden in de lokale media. Juist omdat dit mijn vakgebied is: marketing en marktonderzoek.

Als jonge tiener ben ik opgegroeid in het bedrijf van mijn ouders, een groothandel in luxe home accessoires. Ik was 13 toen zij het bedrijf startten, was kind aan huis op de jaarbeurs Utrecht en als ik geen huiswerk had, dan had mijn vader nog zat klusjes liggen. Stilzitten was geen optie. Sindsdien heb ik alle ups en downs van het ondernemerschap van dichtbij mee mogen maken; zowel in het familiebedrijf zelf als bij de winkeliers aan wie zij producten leverden. Toen ik eenmaal op de Middelbare Detailhandelschool (MDS) in aanraking met het vak marketing kwam, was ik gelijk verkocht. Na de MDS volgde commerciële economie aan de HEAO Haarlem en via mijn stageplek ben ik in de oliewereld terecht gekomen. Na begin jaren ’90 ruim 5 jaar voor oliemaatschappij Texaco in Rotterdam en later Brussel gewerkt te hebben als ‘analyst market research Benelux’, ben ik eind jaren ‘90 als zelfstandig ondernemer verder gegaan. Met mijn bedrijf Bureau Star Line voer ik al 25 jaar marktonderzoek uit voor tankstation- en carwashlocaties in Nederland en ook steeds vaker in België en Duitsland. Retail locaties ten voeten uit ! Ik werk in opdracht van oliemaatschappijen, handelaren, particuliere ondernemers, overheden van Rijkswaterstaat tot lokale gemeenten, maar ook regelmatig in opdracht van bureaus voor ruimtelijke ontwikkeling, projectontwikkelaars en banken. In mijn werk heb ik dan ook veel te maken met data, onderzoeken en beleidsplannen op alle niveaus van de overheid maar vooral ook met het steeds veranderende landschap van de retail wereld.

Juist nu in deze uiterst moeizame Corona-periode wil ik niets liever dan mijn handen uitsteken om samen met de ondernemers van BIZ Middelharnis Centrum ons mooie winkelcentrum zo snel mogelijk uit dit lockdown-dal te trekken om daarna het centrum geleidelijk aan naar een toekomstbestendig niveau te tillen. Graag wil ik het bestuur danken voor het vertrouwen. Dank ook in het bijzonder aan Gert-Jan dat je mij wilt helpen met de opstartfase en de fijne kneepjes van de BIZ Middelharnis Centrum. Ik heb er veel zin in en verheug me op een fijne constructieve samenwerking met jullie allemaal.

Yvonne Willebrand - Schutrup