Dirksland - Maandagochtend 20 september 2021 is de nieuwe buitenpolikliniek van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis officieel geopend. In het nieuw gebouwde medisch centrum aan de Herman Heijermansstraat in Hellevoetsluis overhandigde bestuurder Koos Moerland van het ziekenhuis een bos bloemen aan mevrouw Buijs, de eerste patiënt van de nieuwe buitenpolikliniek.

’t Dok Medisch Centrum
De poliklinieken van het ziekenhuis zijn te vinden in het multifunctionele gebouw genaamd ’t Dok Medisch Centrum. In het gebouw zijn verschillende zorgverleners gevestigd, zoals Apotheek Hellevoetsluis, Huisartsenpraktijk Hellevoetsluis-West, Verloskundigenpraktijk Hellevoetsluis, Huisartsenpraktijk Nieuwenhoorn en Weeda van den Berg fysiopraktijken. Door deze unieke samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorg is er laagdrempelig contact tussen de verschillende zorgverleners. Inwoners van Hellevoetsluis hoeven hierdoor niet ver te reizen als zij voor een bezoek aan een medisch specialist doorgestuurd worden.

Verhuizing
De poliklinieken die in ’t Dok Medisch Centrum spreekuur houden, zijn verhuisd vanuit buitenpolikliniek Het Nieuwe Weergors in Hellevoetsluis. Het gaat hierbij om Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Gynaecologie, Interne geneeskunde, Kindergeneeskunde, Laboratorium (bloedprikken), Longgeneeskunde, Neurologie, Orthopedie en Radiologie (foto’s maken). Deze laatste is vanaf 27 september in ’t Dok gevestigd. Niet alle poliklinieken vanuit Het Nieuwe Weergors verhuizen. Kaakchirurgie, Flebologie, Oogheelkunde en KNO blijven aan de Vliet 4 hun spreekuren houden.

Foto's

Foto: Bestuurder Koos Moerland van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis overhandigt bos bloemen aan eerste patiënt mevrouw Buijs
Foto: Het nieuwe gebouw aan de Herman Heijermansstraat