16 september 2021, Goeree-Overflakkee - "Dementie; volksziekte nummer één. En velen van u hebben er dagelijks mee te maken; hetzij u zelf, hetzij uw geliefde of iemand in uw naaste omgeving." Jaarlijks wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor deze ziekte op 21 september. De afdeling Goeree–Overflakkee/Hoeksche Waard van Alzheimer Nederland organiseert dit jaar een bijzondere foto-expositie in Middelharnis en Ouddorp. "Op deze manier willen we zichtbaarheid geven aan dementie met behulp van een serie portretten in woord en beeld." Lees hieronder meer.

Bijzondere foto-expositie

"Mensen die deelnamen bepaalden zelf wat zij wilden laten zien." De fotograaf brengt dat op een mooie, integere manier in beeld. Er komen diverse onderwerpen naar voren. "Zoals iets waar je van geniet, oplossingen die je hebt bedacht voor dagelijkse problemen, dingen die je graag doet of wat juist niet meer gaat. Het verdwalen op de fiets. Genieten van bezoek van de kleinkinderen." De gewone dagelijks activiteiten krijgen een andere betekenis als je hoofd niet meer werkt zoals je gewend was.

De expositie bestaat uit een reeks van 12 panelen. Een 13e paneel geeft tekst en uitleg over de foto’s en het ontstaan ervan.

Welkom

U kunt deze bijzondere foto’s zien op 29 september, 1 en 2 oktober 2021 in de bibliotheek van Middelharnis, tijdens openingstijden van de Bieb. Daarna van 4 tot en met 9 oktober 2021 in de Vliedberg te Ouddorp.

Specials in de Bieb van Middelharnis*

Woensdag 29 september 15.00 uur is er een Trefpunt bijeenkomst in de Bibliotheek te Middelharnis. Onderwerp is het herkennen van dementie. U bent welkom om 13.00 uur voor het gehele middagprogramma. Om 13.30 uur zal wethouder Bruggeman de tentoonstelling openen.

Vrijdag 1 oktober de filmvertoning ‘Kapsalon Romy ’om 19.00 uur.

*Voor beide specials is aanmelden verplicht i.v.m. RIVM maatregelen. Zaalruimte is beperkt; graag aanmelden bij via de mail: alzgo38@gmail.com Hier kunt u tevens terecht met al uw andere vragen over het werk van Alzheimer Nederland.

Meer informatie

Zie ook Facebookpagina AlzheimerGO en website alzheimer-nederland.nl/regios/goeree-overflakkeehoeksche-waard.