Regio Goeree-Overflakkee, 23 april 2021 -Boodschappen rechtstreeks van de boer, kweker, slager en bakker en dan het liefst op de fiets. Lekker ’n Bietje Gezond- Sinds vorig jaar, aan het begin van de lastige coronaperiode, startte Petra Wevers in regio West-Brabant en Goeree-Overflakkee Facebookgroep 'Fietsen voor m’n eten/Goeree-Overflakkee ’n Bietje Gezond', waar inwoners en recreanten adresjes (verkoopstalletjes) kunnen vinden waar je lekkere streekproducten kunt kopen. "Ons 700e lid is Dagbesteding Weidezicht, aan de Sint Pietersweg in Nieuwe-Tonge." Lees hieronder meer.

Vervolg

Verder kun je op Facebookpagina Fietsen voor m’n eten/Goeree-Overflakkee ’n Bietje Gezond leuke polderfietsroutes en recepten vinden en natuurlijk je buit van je fietstocht tonen. De fietsers maken er een leuk uitje van, steunen #kooplokaal en fietsen (of rijden) er graag wat voor om. Inmiddels telt onze facebook groep 700 leden en 32 adresjes. Aanbieders presenteren hun bedrijf en assortiment. Dat kan ook op fietsenvoormijneten.nl/tip om op de regionale kaart van Goeree-Overflakkee of op een andere actieve regio te komen.

"Bent u op zoek naar een speciaal product, zoals bijvoorbeeld asperges, aardbeien, een lekker stukje vlees of zelfgemaakte jam....u kunt dit filteren op de website en facebookpagina. Of weet u een leuk adresje dan horen we dat graag van u via het tip een stalletje formulier, welke u kunt vinden op de website."

In het zonnetje

Op zaterdag 24 april as, om 10:30 uur, zet het "vrijwilligersclubje" (Mirjam Nelisse, Carla Donkers, Lia Damen en initiatiefneemster en voorfietser Petra Wevers) Denise Bruijnzeels en haar cliënten van de dagbesteding in Nieuwe-Tonge, in het zonnetje. Corina Lokker van boerderijwinkel, Landwinkel ’t Zand in Den Bommel, biedt een mooie streekproductenpakket aan, in het kader van fietsen: een koeltas met lekker dingen om mee te nemen voor onderweg.

Foto

Op de foto het mooie pakket dat gratis wordt aangeboden door Landwinkel ’t Zand. En een afbeelding van voorfietser Petra Wevers.