Goeree-Overflakkee - De jeugd op ons eiland Goeree-Overflakkee komt nog al eens in het nieuws. "Er is jammer genoeg veel negativiteit te horen, als het over hen gaat en dat is echt niet altijd terecht!", zegt een moeder. "Ze zoeken elkaar op, maar waar kunnen ze normaal samenkomen? Op veel plekken worden ze, vaak zonder dat er eerst een normaal gesprek wordt aangegaan, weggestuurd. En waar moeten ze heen?" Jongerenwerkers op het eiland slaan de handen ineen: "We willen met spoed deze oude stadsbus aanschaffen en ombouwen tot Mobiele Ontmoetingsplek en deze over het hele eiland inzetten om deze jongeren te bereiken. Er zit dus wat druk achter, investeert u mee? Iedere euro is er één!" Lees hieronder verder.

Mobiele Ontmoetingsplek

Jongeren op Goeree-Overflakkee hebben een plek nodig waar ze worden gezien, gehoord en begrepen. "We willen met spoed deze oude stadsbus aanschaffen en ombouwen tot Mobiele Ontmoetingsplek en deze over het hele eiland inzetten om deze jongeren te bereiken. Er zit dus wat druk achter, investeert u mee?!" Iedere euro is er eentje, dus doe mee! Onder deze link kunt u doneren: https://supp.to/ontmoetingsplek-goeree-overflakkee.

Waarom en hoe

Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek. Een plek waar ze worden gezien. Door de uitgestrektheid van het eiland heeft een centraal gelegen ontmoetingsplek hiervoor helaas weinig nut. Wij willen om die reden een mobiele ontmoetingsplek inzetten. Op deze manier kunnen we alle jongeren van het eiland in hun eigen omgeving opzoeken en bereiken.

We willen op vaste momenten en plaatsen aanwezig zijn in de dorpskernen. De jongeren zullen worden uitgenodigd om iets te drinken, een potje fifa of tafelvoetbal te spelen, of om gewoon met elkaar te 'chillen'. In de bus zullen drie vrijwilligers aanwezig zijn die met de jongeren het gesprek aangaan. We willen er namelijk voor hen zijn, hen hoop bieden en helpen groeien.

Wie zijn wij

In de achterliggende tijd heeft God verschillende mensen op Goeree-Overflakkee het verlangen gegeven om de jongeren op het eiland te helpen. Er is een groep gevormd die bestaat uit christenen vanuit de gehele breedte van de kerk, die zich willen inzetten voor de jongeren op ons eiland.

"Om dit te kunnen doen zijn we een samenwerking aangegaan met Youth for Christ Nederland. Deze stichting kan ons, met hun vele ervaring in het missionair jongerenwerk, ondersteunen in onze missie: Gedreven door Gods liefde, zoeken we jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop!"

Bron: ontmoetingsplek-goeree-overflakkee