Middelharnis - In de afgelopen periode zijn er veel dieren geboren op kinderboerderij Blije wei in Middelharnis. "De kinderboerderij, en bijbehorende natuurspeeltuin, zijn weliswaar gesloten vanwege de coronacrisis, dierenliefhebbers kunnen tóch meegenieten van prachtige voorjaarsbeelden op de Facebookpagina van Blije wei." De Blije wei is een educatieve en recreatieve ontmoetingsplaats op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Hier mensen met een beperking. "In verband met de coronacrisis is de natuurspeeltuin en kinderboerderij Blije wei gesloten voor publiek. Wij zijn een dagbesteding en hebben te maken met cliënten waarvan een deel onder de risicogroep valt. We kunnen én willen geen risico lopen." Lees hieronder meer.

Vervolg
Medewerker (dagbesteding bij Zuidwester) Christina werkt in de kinderboerderij en vertelt dat er dagelijks veel mensen voor het hek staan om de lammetjes, geitjes, varkens, koeien, kippen en konijnen in het echt te bewonderen. "Voor veel mensen uit de buurt is onze kinderboerderij en natuurspeeltuin, maar ook de Kwekerij en Dok16, onderdeel van hun loopje of rondje fietsen door de omgeving. Andere mensen maakten er voorheen echt een uitje van. Zeker in deze periode vorig jaar was het druk. Onze kinderboerderij is een dagbestedingsplek voor cliënten van Zuidwester. Zij kunnen in verband met de coronacrisis al wekenlang niet naar de dagbesteding. Dat is echt wel triest, maar helaas noodzakelijk. Het is een kwetsbare doelgroep en we willen geen risico’s lopen. Gelukkig kunnen we nu langzaamaan onder bepaalde voorwaarden de dagbestedingsactiviteiten weer oppakken.”

“Met de foto’s en video’s op onze Facebookpagina proberen we toch te laten zien hoe het met de dieren gaat”, vertelt Christina verder. “De cliënten vinden het fantastisch om te zien en we krijgen ook veel leuke reacties van onze trouwe bezoekers.”
De telefoon van de kinderboerderij gaat regelmatig. "Ze vragen allemaal wanneer we weer opengaan. Helaas is daarover nog niets bekend. Dit zal waarschijnlijk pas na de zomervakantie zijn. Dat geldt ook voor de kwekerij en Dok16. Zodra hierover meer bekend is, delen we dit uiteraard op onze Facebookpagina en onze website www.blijewei.nl. We hopen dat onze bezoekers ons tot die tijd blijven volgen via Facebook of Instagram.”