4 mei 2020, Ouddorp - Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam: "Blijdschap toen we hoorden dat er vanaf 28 april weer buiten gesport mocht worden. Daar werd dit weekend volop gebruik van gemaakt. Het wordt drukker op de Brouwersdam. Uiteraard een teken van leven, mensen gaan weer naar buiten, maar laten we er samen voor zorgen dat dit blijvend kan en dat Brouwersdam niet afgesloten wordt, gebruik gezond verstand en houd die afstand van elkaar ook op de parkeerplek. Wij hebben daarin al de eerste stappen gezet. Anders sluit straks de Brouwersdam, en zo ook onze deuren." Lees hieronder verder.

De Rookies

Toen we hoorden dat kinderen en jeugd in groepsverband met elkaar mogen buiten sporten, was onze eerste gedachte: De Rookies! Deze jonge, surfende enthousiastelingen mogen weer met elkaar trainen onder begeleiding van onze instructeurs. Dit gebeurt in twee groepen gebaseerd op leeftijd. Tot 12 jaar mag er samen gesport worden en blijven de instructeurs op 1,5 meter afstand. 13- tot en met 18-jarigen mogen ook buiten in groepsverband trainen waar allen 1,5 meter afstand houden.

Niet alleen die leeftijdscategorie mag er weer tegenaan, iedereen is welkom om te watersporten bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Watersporten als windsurfen, zeilen en SUP’en zijn ideaal. Op het water ben je automatisch op ruime afstand van elkaar omdat het individuele sporten zijn op een groot oppervlak, het Grevelingenmeer!

Wij kunnen niet wachten om hopelijk binnenkort weer volledig open te mogen. Met dat doel voor ogen zijn wij de afgelopen maanden met Team Brouwersdam bezig geweest om de voorgeschreven maatregelen volgens het RIVM toe te passen. Daardoor kunnen en mogen wij u op 1,5 meter afstand verwelkomen in onze kleding- en surfshop, snackbar en verhuur. Door looproutes door het gebouw te plaatsen, een maximum te stellen voor het aantal bezoekers per afdeling, fysiek contact te vermijden en elkaar en de bezoekers te wijzen op de richtlijnen, zijn wij voorbereid op uw komst. In de zeil- en surfverhuur moedigen we bezoekers aan zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen. Door alleen het hoognodige te melden en fysiek contact te minimaliseren, waardoor het verblijf wel optimaal blijft. Met al deze maatregelen kan Brouwersdam haar bezoekers de service geven die men van ons gewend is.

We kijken er sterk naar uit dat we ook weer toeristen mogen ontvangen, wij als bedrijf zijn er klaar voor. Naast dat we er klaar voor zijn is het ook uiterst belangrijk voor de toekomst en de zekerheid van de bedrijven en het behoud van personeel op de gehele Brouwersdam.

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam doet het nu alleen met wat de naam al doet zeggen. Als horecaonderneming is er in deze moeilijke tijd nog geen houvast tot 20 mei. Vooralsnog is het restaurant gesloten. Om toch de trouwe bezoeker van de Brouwersdam te voorzien van een snelle hap of een bakkie koffie, is de Take Away snackbar geopend tussen 10:00 en 19:00 uur! Op die manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een vereenvoudiging van de quarantaine voor de bezoekers uit de buurt.