Sommelsdijk - De redactie van Koole Media Service KMS publiceert in deze crisisperiode, tijdelijk gratis voor getroffen ondernemers op Goeree-Overflakkee (klik hier voor de actie) een stukje tekst met foto op de zakelijke pagina van www.iGO.nl. Deze keer het Streekmuseum Goeree-Overflakkee aan het woord: "Helaas is het Streekmuseum Goeree-Overflakkee nu dicht, net als andere musea in ons land...en ja, dat raakt ons!" Lees hieronder meer.

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft evenals andere musea in Nederland de deuren gesloten. Het Streekmuseum volgt de landelijke richtlijnen die zijn uitgevaardigd. Dit betekent voor het museum flink wat minder inkomsten. "Diverse grote activiteiten waar het Streekmuseum een rol in heeft of waar we goed doel dienden, zijn geannuleerd."

Activiteiten als:

  • Wie kent GO quiz georganiseerd door de Lions.
  • Tulpentocht waarbij Streekmuseum de stempelpost zou zijn voor de fietsers. Betekent 500 minder bezoekers op 1 dag!
  • het toneelstuk Allo Allo in het Goeree-Overflakkees is geannuleerd met drie voorstellen á 150 man. Dit zou plaatsvinden ihkv 75 jaar bevrijding.
  • de historische dag op zaterdag 20 juni is uitgesteld.
  • Idem Holle Bolle Dag in augustus.

Bertrand van den Boogert: "Dit betekent financieel echt veel voor ons: flink wat minder bezoekers en dus inkomsten voor het museum, terwijl de vaste lasten blijven. Denk aan huur, energierekening, verzekeringen etc etc."

Warm hart

"Draagt u het cultureel erfgoed van Goeree-Overflakkee een warm hart toe? Op onze website staan mogelijkheden lid te worden van het museum in Sommelsdijk. Ook is het mogelijk eenmalig het museum financieel te steunen."

Collectie tonen

De rijke collectie van het Streekmuseum blijft nu letterlijk achter gesloten deuren. "Het museumbestuur is daarom overgegaan om de 70 meest bijzondere objecten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te delen met het grote publiek op Facebook. De beschrijvingen zijn van de hand van streekarchivaris/bestuurslid Jan Both. De foto's zijn gemaakt door Leendert Verkerke. Ook zijn er op YouTube diverse filmpjes van en over het Streekmuseum te vinden. Bekijk hieronder bijvoorbeeld zo'n leuk filmpje!"

Flakkeese- en Goereese thee voor Moederdag

"We hebben goed nieuws! Onze museumwinkel is inmiddels (sinds 25 april) weer open, met toestemming van de gemeente. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee! We lanceren Flakkeese (Kruukplaetjes)thee en Goereese (Duindoornbessen)thee. Een hele leuke tip voor MOEDERDAG! Eén potje kost slechts €6,50 en u heeft er twee voor €12,00."