Goeree-Overflakkee - Er is een tijdelijke, versoepelde regeling ingesteld om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen, zodat u uw bedrijf kunt voortzetten. De regeling is gebaseerd op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) en wordt uitgevoerd door de gemeente. Wanneer u een beroep wilt doen op de regeling, dan vraagt u ondersteuning aan bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Lees hieronder meer.

Vervolg

Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. De ingangsdatum is 1 maart 2020. Deze inkomensondersteuning vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. Er is bij deze tijdelijke bijstandsregeling voor zelfstandig ondernemers geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Ook wordt de levensvatbaarheid van uw bedrijf niet beoordeeld.

Ondersteuning volgens deze tijdelijke regeling is ook mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal, tegen een verlaagd rentepercentage.

Tijdelijke ondersteuning zelfstandigen online aanvragen