24 december 2019, Goedereede - Vissers uit Goedereede, Wieringen en Zoutkamp leverden een bijdrage aan een mooi 6-gangen menu voor daklozen, verslaafden en minderbedeelden in Rotterdam. Deze vissermannen voorzagen in de Adventstijd een Daklozendiner, georganiseerd door de Victory Outreach Kerk, van gratis vis en garnalen en hielpen mee. Op vrijdag 20 december werd voor de 25e keer dit Kerstdiner georganiseerd. Lees hieronder meer en bekijk de veelzeggende foto's.

Verslag St. Eendracht maakt Macht

Stichting Eendracht Maakt Macht (EMK), de organisatie van en voor vissermannnen, was aanwezig met vissers uit Wieringen, Zoutkamp en Goedereede.

"Eendracht Maakt Macht (EMK) is voor het vierde jaar betrokken bij dit evenement, om vis te bakken en te verstrekken aan onze daklozen in Rotterdam. De vissermannen uit Wieringen en Zoutkamp waren vrijdag om 12:00 uur van huis vertrokken en om 24:00 uur weer veilig terug in hun woonplaats. Op een van de foto’s ziet u de mannen uit Wieringen en Zoutkamp, met Job Schot (de voorzitter van EMK), Arjan Schaap, John Koekoek, Han Ijpma, Kees de Visser, Jaap Molenaar, Frans Tienstra, Onne Nienhuis, Ynske Nienhuis.

Van Goedereede ontbreken de twee mannen op de foto, dat zijn Jaap Tanis en Hans van Dam. Jaap Tanis is nog zeer actief voor de sector, ook in zijn vrije tijd besteed hij veel aandacht aan de visserij. Job Schot had als voorzitter van de EMK veel schol gehad van verschillende kotters en deze zijn gesneden op Urk en ook vrijdag weer gebracht in Rotterdam, ze hadden ook nog 75 gestoomde makrelen om als voorgerecht daaruit te delen!"

Wie is Victory Outreach

"Victory Outreach is een internationale kerk, geroepen om te evangeliseren onder de meest kwetsbaren en gekwetsten van de wereld. Ze doen dit met de boodschap van het Evangelie, de Hoop en het plan van Jezus Christus. In een dergelijke bijeenkomst worden 700 gasten bedient, die mogen genieten van gezelligheid en getuigenissen. Dit alles onder het genot van een 6-gangen menu.

Waarom is dit Kerstdiner zo belangrijk? In eenzame werkelijkheid, vaak met financiële en lichamelijke moeilijkheden, staat het leven van de dakloze in december lijnrecht tegenover "de gezelligheid van Kerst" met veel eten, cadeaus en samenzijn. Met een uitgebreid Kerstdiner en daarnaast veel persoonlijke aandacht en informatie voelen de gasten zich gezien, gerespecteerd, geliefd en beginnen weer te ervaren dat er Hoop is!"

EMK wenst alle vissers, met hun gezinnen en niet in de laatste plaats alle daklozen, (denk aan de Bijbeltekst: Wie aan de armen geeft, lijdt nooit gebrek!") Gezegende Kerstdagen en God zij met u en hun allen in het toekomende jaar 2020!