Goeree-Overflakkee - Dinsdagmiddag 26 november 2019 bood burgemeester Ada Grootenboer en wethouder Tea Both, samen met locoburgemeester Paul Boogaard (gemeente Hoeksche Waard) en burgemeester Foort van Oosten (Gemeente Nissewaard), namens zes gemeenten de ‘Regio Deal Zuid-Hollandse Delta’ aan bij de vaste commissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag. Voorzitter Jaco Geurts complimenteerde de gemeenten met deze belangrijke stap in de samenwerking en nam het document met veel interesse aan. Lees hieronder verder.

De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten (Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne) hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken en opgaven die daarmee samenhangen. Een hechtere samenwerking kan de aantrekkelijkheid en (economische en sociale) vitaliteit van de Zuid-Hollandse Delta versterken.

In een Regio Deal werken Rijk en regio samen aan gebiedsgerichte opgaven om de kwaliteit van leven, werken, wonen, ondernemen veiligheid, leren en recreëren in regio’s verspreid over Nederland te vergroten. Er is 180 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voorstellen waarmee de ‘brede welvaart’ in Nederland wordt versterkt. Burgemeester Ada Grootenboer is positief over het voorstel: “Het Rijk richt zich steeds meer op regio’s. Samenwerking en een stevige gezamenlijke positionering zijn nodig om beter en meer in beeld te komen bij Rijk, provincie, metropoolregio Rotterdam Den-Haag en andere partners. Doordat de kansen en uitdagingen van onze eilanden erg op elkaar lijken, is samenwerken erg kansrijk en efficiënt.“

Bron gemeente Goeree-Overflakkee