Dirksland - Op dinsdagmiddag 19 november is de feestelijke eerste paal geslagen van het nieuwe woon-zorgcomplex dat aan de zuidrand van Dirksland gebouwd wordt. Ellen Hoogervorst, bestuurder van CuraMare en Henk Brinkman, bestuurder van Sjaloom Zorg hadden samen de eer om deze paal de grond in te slaan. Aansluitend werd de naam van het complex onthuld door toekomstige bewoners en medewerkers van het nieuwe pand. Dit deden zij samen met wethouder Daan Markwat. Lees hieronder meer.

Bestenwaerd
Het nieuwe woon-zorgcomplex heeft de naam ‘Bestenwaerd’ gekregen. De naam verwijst naar de zogeheten polder die vroeger in dit gebied gelegen was. Bestenwaerd wordt straks een thuis voor cliënten van CuraMare en Sjaloom Zorg. Voor Sjaloom Zorg komen er 52 woningen voor mensen met een beperking, waarvan 8 studio’s voor mensen met een meervoudige complexe beperking. Voor CuraMare komen er 4 woongroepen en 18 appartementen. Ook worden op deze locatie 22 plaatsen voor kortdurend eerstelijnsverblijf gerealiseerd. De appartementen zijn flexibel inzetbaar, zodat zij dienst kunnen doen voor verschillende doelgroepen. De levensloopbestendige appartementen zijn bestemd voor mensen met uiteenlopende zorgvragen.

Ellen Hoogervorst, bestuurder CuraMare: “Deze nieuwbouw is het slotstuk van een vernieuwingsoperatie waarin Nieuw Rijsenburgh, De Vliedberg en Ebbe en Vloed de Dirkslandse voorziening voorgingen. Stuk voor stuk prachtige woonzorglocaties op Goeree-Overflakkee waar we trots op mogen zijn.”

“Voor Sjaloom Zorg is dit nieuwbouwproject de afronding van het totale herhuisvestingsplan op Goeree-Overflakkee dat gestart is in 2010. Een uniek project waarin zorgaanbieders vanuit de ouderen- en gehandicaptenzorg gezamenlijk optrekken”, aldus Henk Brinkman, Raad van Bestuur Sjaloom Zorg.

Foto: bestuurders Henk Brinkman en Ellen Hoogervorst sloegen de symbolische paal de grond in