Goeree-Overflakkee - Geruime tijd liggen er plannen op tafel voor de nieuwbouw van Geldershof, woon-zorglocatie van CuraMare en woningbouw voor Sjaloom Zorg in Dirksland. Onlangs is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden en dit betekent groen licht om te starten met het bouwproces van de gezamenlijke locatie. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in het najaar van 2019. Lees hieronder meer.

De nieuwbouw komt aan de zuidrand van Dirksland, in de wijk De Nieuwe Gooye. Deze locatie wordt een thuis voor cliënten van CuraMare en Sjaloom Zorg. Voor Sjaloom Zorg komen er 53 woningen voor mensen met een beperking, waarvan 8 studio’s voor mensen met een meervoudige complexe handicap. Voor CuraMare komen er 4 woongroepen en 18 appartementen. Ook worden op deze locatie 22 plaatsen voor kortdurend eerstelijnsverblijf gerealiseerd. De appartementen zijn flexibel inzetbaar, zodat zij dienst kunnen doen voor verschillende doelgroepen. De levensloopbestendige appartementen zijn bestemd voor mensen met uiteenlopende zorgvragen.
Ellen Hoogervorst, bestuurder CuraMare: “Deze nieuwbouw is het slotstuk van een vernieuwingsoperatie waarin Nieuw Rijsenburgh, De Vliedberg en Ebbe en Vloed de Dirkslandse voorziening voorgingen. Stuk voor stuk prachtige woonzorglocaties op Goeree-Overflakkee waar we trots op mogen zijn.”
“Voor Sjaloom Zorg is dit nieuwbouwproject de afronding van het totale herhuisvestingsplan op Goeree-Overflakkee dat gestart is in 2010. Een uniek project waarin zorgaanbieders vanuit de ouderen- en gehandicaptenzorg gezamenlijk optrekken”, aldus Henk Brinkman, Raad van Bestuur Sjaloom Zorg.
Foto: Architectenbureau Born