Middelharnis - Bijna 80.000 Nederlanders brachten hun stem uit en stemden op hun favoriete winkelier voor de 'Winkelier van het Jaar'-verkiezing, de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Nadat eerder al de gemeente- en provinciewinnaars bekend waren gemaakt, maakt de vakjury vandaag de landelijke winnaars in de dertien verschillende categorieën bekend. Eén van de categoriewinnaars (categorie Telefoonwinkel) 'Winkelier van het Jaar-verkiezing 2018-2019 was Telecombinate uit Middelharnis. Team Telecombinatie Middelharnis: "Vorige week mochten we al bekendmaken dat we de prijs Winkelier van het Jaar in Zuid-Holland én Goeree-Overflakkee hadden gewonnen. We bleven toen in de race voor de landelijke prijs en vrijdagochtend 12 juli kwam het geweldige nieuws binnen: Telecombinatie Middelharnis is Winkelier van het Jaar in heel Nederland! We hebben alle grote steden en plaatsen dus opzij geschoven, iets waar we als Flakkeese winkel erg trots op mogen zijn!" Lees hieronder meer.

Een inspiratie voor retail-Nederland

Met een keuze uit 156 top-ondernemingen in dertien categorieën stond de onafhankelijke vakjury onder leiding van voorzitter Robert van den Ham (content director van De Ondernemer) voor een lastige taak. De juryvoorzitter: “Deze winkeliers lopen voorop als het gaat om service, kwaliteit en gastvrijheid. In de gemeente- en provincieverkiezing bewezen deze dertien winnaars dat al, maar nu bij de landelijke verkiezing wordt dat nog eens extra onderstreept. Deze winkeliers zien terecht in dat ze juist ook met die insteek het verschil kunnen maken ten opzichte van met name online concurrentie. Het zijn stuk voor stuk ondernemers die een inspiratie zijn voor het retaillandschap van Nederland.”

Het zijn de lokale winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven. De Winkelier van het Jaar-verkiezing is er voor de lokale winkeliers. Een bewuste keuze, aldus Ronald Griffioen, Managing director van Reclamefolder.nl, die de verkiezing organiseert: “Het zijn de lokale winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven. En juist deze ondernemers, die het hardst moeten werken om zich in het onrustige retaillandschap staande te houden, krijgen niet de aandacht die ze verdienen. Dit bracht ons op het idee om deze verkiezing speciaal voor hen in het leven te roepen. Voor ons is dit de eerste stap van een beweging die we samen met winkeliers in gang willen zetten om zo gezamenlijk consumenten bewuster te maken van het winkelaanbod in hun eigen gemeente.”

Categoriewinnaars Winkelier van het Jaar-verkiezing 2018-2019
Bakker: Het Appeltaart Imperium in Haarlem
Bouwmarkt: De Bouwhal in Zwolle
Delicatessenwinkel: Zuivelhuis in Harderwijk
Drogisterij: DIO Drogisterij Renate in Almelo

Elektronicawinkel: Morelisse in Amersfoort
Groentewinkel: De Groenhoek in Velsen
Huishoudelijke-artikelenwinkel: Sfeer bij Sanne in Zoetermeer
Modewinkel: Fashion by Reiss in Hulst
Opticien: De Jong in Weststellingwerf
Slijterij en/of wijnwinkel: Drankenspeciaalzaak Jelle in Leeuwarden
Speelgoed- en cadeauwinkel: Baboffel in Groningen
Telefoonwinkel: Telecombinatie in Middelharnis
Woonwinkel: &Meer in Utrecht
-------
Over de Winkelier van het Jaar-verkiezing
Het Winkelier van het Jaar-concept omvat de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Consumenten konden tot en met 2 juli stemmen op de beste winkelier in hun gemeente. Wanneer een winkelier als beste wordt beoordeeld en voldoende stemmen kreeg in een van de dertien categorieën, mocht deze zich een jaar lang de beste winkelier van zijn gemeente noemen. De Winkelier van het Jaar-verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Reclamefolder.nl en Vote Company.