Middelharnis - Op dinsdag 25 juni 2019 is in het gemeentehuis de aannemingsovereenkomst voor de Beroepscampus Middelharnis getekend. Dit betreft de nieuwbouw voor RGO, Techniek College Rotterdam en Albeda. De bouw zal plaatsvinden door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonksveer. Als alles volgens planning verloopt wordt de beroepscampus eind 2020 opgeleverd. Lees hieronder meer.

Onderwijs centraal gehuisvest

Er bestaat al geruime tijd de wens om meer samenhang te organiseren tussen de diverse opleidingen op Goeree-Overflakkee. De directe aanleiding voor de ontwikkeling van een beroepscampus was de noodzaak tot vervangende nieuwbouw van de Technische School aan de Schoolstraat in Middelharnis. Met het beschikbaar komen van een locatie aan de Langeweg in Middelharnis, van een voormalig aannemingsbedrijf, ontstond de mogelijkheid om te komen tot centrale huisvesting.

Van ontwerp naar bouw beroepscampus

Architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland heeft het ontwerp ontwikkeld en eind 2018 is het bijbehorende bouwplan aanbesteed. Na onderhandelingen met Vaessen Algemeen Bouwbedrijf zijn de betrokken partijen tot overeenstemming gekomen. De verwachting is dat in november 2019 wordt gestart met de bouw van de beroepscampus.

Bouw in twee fasen

De Beroepscampus Middelharnis wordt in twee fasen gerealiseerd, een zuidelijk en een noordelijk gebouw. Het is niet de bedoeling deze gebouwen als afzonderlijke onderdelen te (blijven) zien. Het wordt één beroepscampus waarin betrokkenen samenwerken en leren. Binnenkort wordt door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf ‘Nieuwbouw Zuid’ gebouwd. In dit bouwdeel zullen RGO, Albeda en het Techniek College Rotterdam het onderwijs gaan geven. Als dit gebouw gereed is, wordt ‘Nieuwbouw Noord’ gebouwd, op de plaats waar nu nog RGO vmbo is gehuisvest (locatie Langeweg). Het is de bedoeling dat in dit bouwdeel de onderwijsinstellingen RGO, CSG Prins Maurits, Lentiz en ook ondernemers komen.

Onderwijs centraal op Goeree-Overflakkee

De Beroepscampus Middelharnis is een belangrijke impuls voor de arbeidsmarkt van Goeree-Overflakkee en voor de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden van de jeugd. Door het onderwijs op Goeree-Overflakkee centraal te organiseren worden de keuzemogelijkheden voor leerlingen uitgebreid.

Foto (van links naar rechts)

Jeroen Geurts (expert maatschappelijk vastgoed Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.), Arie Cové (rector/bestuurder RGO), René Louwerse (lid van het College van Bestuur Albeda) en Adam van Heest (rector CSG Prins Maurits). Zittend van links naar rechts: Hans Moors (algemeen directeur van Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.) en Peter Feller (wethouder Goeree-Overflakkee, portefeuillehouder Onderwijs).