Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee start een samenwerking met kringloop Goed voor Goed. Bezoekers kunnen vanaf dinsdag 9 april 2019 op de milieustraat in Middelharnis hun bruikbare spullen inleveren bij personeel van Goed voor Goed. Doel van de samenwerking is om meer spullen een tweede leven te geven. De samenwerking betreft een proef voor een periode van twee maanden. Bezoekers van de milieustraat kunnen vanaf dinsdag 9 april hun bruikbare spullen aanbieden bij een speciale zeecontainer. Lees hieronder meer.

Vervolg

Bezoekers van de milieustraat kunnen vanaf dinsdag 9 april hun bruikbare spullen aanbieden bij een speciale zeecontainer. Personeel van Goed voor Goed beoordeelt dan de bruikbaarheid van de goederen en neemt deze zo mogelijk in. Als de spullen niet meer bruikbaar blijken, dan kan het op aanwijzing van het gemeentepersoneel alsnog in één van de daarvoor gestemde containers op de milieustraat worden achtergelaten.

Gooi bruikbare spullen niet weg

De gemeente roept inwoners op om hun meubels, elektronica, gereedschap en andere spullen, bestemd voor de milieustraat, niet weg te gooien. Breng de spullen eerst naar een kringloopwinkel, want soms zijn de spullen nog bruikbaar of eenvoudig te repareren. U draagt zo uw steentje bij om afval te voorkomen en meteen goede doelen te steunen. U kunt de spullen zelf brengen of op laten halen door de kringloop.

Goed voor Goed

Goed voor Goed heeft als doel om ondernemingen op te richten en te exploiteren, die gericht zijn op hergebruik. Dit gebeurt via kringloopwinkels, herstellingswerkplaatsen, verkoop van streekproducten en detachering van medewerkers. Met detachering van medewerkers creëert Goed voor Goed werkgelegenheid voor mensen die tijdelijk of permanent geen plek vinden in het reguliere arbeidsproces.

De gemeente en Goed voor Goed zullen in de tweede maand van de proefperiode beoordelen of de samenwerking zal worden voortgezet.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee