Middelharnis - Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 16 oktober werd een afvaardiging van het college ontvangen door René Bal, Maurice Bruggeman en Ronald Pott, allen managers van het in Den Bommel gevestigde bedrijf Bioriginal. Lees hieronder een kort verslag door gemeente Goeree-Overflakkee.

Bioriginal
Bioriginal is een wereldwijde speler op het gebied van essentiële vetzuren, Omega 3, 6, 9 en proteïne poeders. Hun producten maken onder andere onderdeel uit van (baby)voeding, voedingssupplementen en medische voeding. De verschillende producten worden verkregen uit vissen zoals bijvoorbeeld tonijn maar ook uit plantaardige bronnen zoals de in de omgeving van Den Bommel groeiende teunisbloem. De producten worden op verschillende wijzen beschikbaar gesteld, zoals: olie, poeders, blends, capsules en verpakte eindproducten. Voor de persing maakt het bedrijf wereldwijd gebruik van meerdere raffinaderijen.

Het bedrijf is onderdeel van Omega Protein en sinds december 2017 in eigendom van Cooke Inc. Het hoofdkantoor van Bioriginal is gevestigd in Saskatoon (Canada) van waaruit de Amerikaanse markt wordt beleverd. In Den Bommel staat Bioriginal Europe/Asia B.V. De productie, marketing en sales naar Europa, Midden Oosten & Afrika, Latijns America en Azië gebeuren vanuit deze vestiging.

Bron Goeree-Overflakkee