6 oktober 2018, Dirksland - In de Week tegen Eenzaamheid reikte Marielle van den Berg, namens de ChristenUnie, een Waardevol-lintje uit aan 'Mi Mekaore' in Dirksland. Mi Mekaore is een prachtig initiatief dat zeer waardevol is voor de lokale gemeenschap. Niemand is meer of minder dan een ander; elk mens heeft behoefte aan contact en een luisterend oor op z’n tijd. Bij 'Mi Mekaore' is iedereen welkom. Het Waardevol-lintje werd in ontvangst genomen door de initiatiefnemer Joop van Son. Lees hieronder meer

Vanaf april 2018 is de SVIK in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee een nieuw initiatief in Dirksland gestart: 'Mi Mekaore' (met elkaar) genaamd. Het idee achter Mi Mekaore, is er zijn voor elkaar met hulp van elkaar. Een gezellige, hechte en respectvolle gemeenschap ondersteunen op welke manier dan ook. Elke woensdag staan de deuren van de Victoriahal wijd open voor jong en oud. Even lekker bijpraten, een spelletje spelen of een bakkie koffie drinken. Bezoekers krijgen ook alle ruimte om zelf met leuke ideeën te komen, zo is er nu een aantal mensen dat regelmatig met elkaar aan het darten is.

Mi Mekaore

"Een prachtig initiatief dat zeer waardevol is voor de lokale gemeenschap." De ChristenUnie waardeert dit project omdat het zorgt voor verbinding tussen mensen, en het de nadruk legt op het met elkaar en voor elkaar. Niemand is meer of minder dan een ander, elk mens heeft behoefte aan contact en een luisterend oor op z’n tijd. Bij 'Mi Mekaore' is iedereen welkom.
Het lintje werd in ontvangst genomen door de initiatiefnemer Joop van Son, voorzitter van de SVIK Jan de Berg, bestuurslid Connie Bakker en de schrijfster van de indrukwekkende Mi Mekaore-columns Nicole Gierman. "Stuk voor stuk mensen die zich met hart en ziel als vrijwilliger inzetten voor de leefbaarheid van het dorp. Waardevol!"

'Mi Mekaore' is er elke woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57b in Dirksland.