Oude-Tonge - Aan het kruispunt van de N59 en N215 in Oude-Tonge kunnen sinds enkele weken vier duurzame brandstofsoorten worden getankt. Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint biedt naast conventionele diesel en benzine ook duurzame alternatieven aan zoals HVO biodiesel, GTL diesel, diesel met CO2-compensatie en benzine met bio-ethanol. Op korte termijn volgen een snellader voor elektrische auto’s en gasvormige brandstoffen zoals LNG en CNG. In 2019 moet ook waterstof kunnen worden getankt. Lees hieronder meer.

Inspelen op Goeree-Overflakkee energieneutraal in 2020
Tankstation Greenpoint Oude-Tonge is een initiatief van lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten en tankstationexploitant Van Kessel Olie. Met dit multi-fuel tankstation spelen zij in op de ambitie van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn. Het tankstation is voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers toegankelijk. Er kan getankt worden met alle courante bankpassen, creditcards en de zakelijke tankpassen van BP Routex, Total, Argos, DKV, Multi Tank Card en Van Kessel Olie.

Uitbreiding met LNG, CNG en waterstof
Naast het traditionele tankgedeelte met vloeibare brandstoffen, zal in het najaar ook een tankgedeelte voor gasvormige brandstoffen zoals LNG en hoogcalorisch CNG gebouwd worden. LNG staat voor Liquified Natural Gas en is een klimaatvriendelijk en stil alternatief voor zware vrachtwagens. CNG, ofwel Compressed Natural Gas, is voornamelijk voor personen- en bestelwagens geschikt. Op termijn zal worden doorgeschakeld naar Bio-LNG en Bio-CNG/groengas.

Daarnaast wordt druk gewerkt om in 2019 waterstof aan de pomp beschikbaar te stellen. Idealiter gaat het dan om groene waterstof geproduceerd uit duurzame energie van wind- of zonne-energieparken op Goeree-Overflakkee. Hiervoor is Greenpoint actief participant in het Waterstofconvenant Zuid-Holland.

Tankstation Oude-Tonge
Tankstation Greenpoint Oude-Tonge is een initiatief van de van Peperstraten Group en Van Kessel Olie. Van Peperstraten Group uit Goeree-Overflakkee is de initiator van dit concept met projecten in o.a. zonne- en windenergie, (bio-)LNG en waterstofproductie. Van Kessel Olie uit Noord-Brabant is een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen, tankstations en tankpassen. Het netwerk telt reeds 5 tankstations in Veghel (2x), Uden, Nieuwkuijk en Oude-Tonge. Daarnaast wordt volop gewerkt aan nieuwe tanklocaties in Heesch, Zeewolde, Cuijk, Ede en Sliedrecht.

U vind hier meer informatie.