11 januari 2018, Goeree-Overflakkee - RTV Rijnmond heeft gekozen voor de inzet van diverse regioverslaggevers en verslaggever Sanne Waldekker gaat haar werk onder andere op Goeree-Overflakkee oppakken. Daar is de redactie van iGO.nl blij mee. Op Goeree-Overflakkee werkt Koole Media Service voor nieuws-en informatiewebsite www.iGO.nl (informatie Goeree-Overflakkee) samen met de lokale (televisie-en radio) omroep RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) en met de collega's van RTV Rijnmond. Met deze laatste partij wordt de samenwerking echter intensiever door de komst van verslaggever Sanne. Lees hieronder meer over het gesprek dat we voerden met Sanne.

De redactie van Koole Media Service is na het nieuws dat Rijnmond regioverslaggevers wil gaan inzetten, gelijk om de tafel gegaan met Sanne. Sanne Waldekker werkt al ruim tien jaar voor Radio en TV Rijnmond. Waldekker wordt verantwoordelijk voor een vast gebied. Dit betreft de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Barendrecht. Ze is geboren op Goeree-Overflakkee en woon nu in de Hoeksche Waard. "Als ik het eiland op rij, ben ik toch iedere keer weer onder de indruk van de rust en ruimte die het uitstraalt en heeft."

In de samenwerking met Koole Media Service is het de bedoeling dat er meer nieuwsberichten worden uitgewisseld, maar ook dat we elkaars kwaliteiten kunnen benutten. Snelheid is daarbij een steekwoord, want reporters moeten op tijd zijn, maar ook het belang van actueel en juist het lokale nieuws is besproken. Op Goeree-Overflakkee zien we een ander soort "nieuws-gierigheid" dan in Rotterdam bijvoorbeeld. Toch zitten we in één regio en is het goed elkaar op de hoogte te houden. Sanne kan ingezet worden om het nieuws dat van belang is voor Goeree-Overflakkee over te brengen in de regio Rijnmond en andersom.

Net als de verslaggevers van Koole Media Service heeft Sanne eigen apparatuur bij zich, om op pad te kunnen en verslag te doen. "Ik ben gewend om mijn eigen reportages zelf te filmen en te monteren op een laptop en met mijn telefoon kan ik zo live in onze radio-uitzending." Sanne wil graag samenwerken met www.iGO.nl en de lokale omroep RTV Slogo. "Ik denk dat we elkaar goed kunnen helpen. Voor mij is dit een betaalde baan en zij zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers die alleen in de weekenden en avonduren meer tijd hebben. Dus ik sta er erg voor open om bijvoorbeeld reportages, kennis en contacten uit te wisselen."

Contact met de redactie

Heeft u items die u graag gepubliceerd of uitgezonden wilt hebben op www.iGO.nl, RTV Slogo, maar ook op RTV Rijnmond; dat kan heel breed zijn. Klein of groot nieuws, grappig of ernstig, onroerend, opmerkelijk. Mailen kan dan naar:

Lokaal nieuws/informatie/activiteiten: info@igo.nl

Lokale televisie/radio: info@rtvslogo.nl

Regionaal nieuws: sanne.waldekker@rijnmond.nl