Oude-Tonge - Aan de Drogisterij Van Loon uit Oude-Tonge is donderdagmiddag 13 juli 2017 door de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, het predicaat Hofleverancier uitgereikt. De uitreiking vond plaats in de drogisterij aan de Kerkring in Oude-Tonge in het bijzijn van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee, familieleden, medewerkers en relaties. Lees hieronder verder.

Predicaat Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke erkenning voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Op dit moment zijn circa 450 Nederlandse bedrijven gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Zij voeren met trots het Koninklijk Wapen en de titel 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.

125-jarig jubileum

Dit jaar viert Drogisterij Van Loon haar 125-jarig bestaan. Drogisterij Van Loon werd opgericht in 1892, toen Jacob de Korte, getrouwd met Pietertje van Loon, zich vestigde in het pand in de Kerkring in Oude-Tonge. Inmiddels is de drogisterij een begrip in Oude-Tonge; service, kwaliteit, betrouwbaarheid, vakkundig en vriendelijk personeel staan hoog in het vaandel. In 2000 werd tijdens de landelijke verkiezing ‘Beste drogist van het jaar’ Drogisterij Van Loon zelfs tweede. Het predicaat Hofleverancier is voor Drogisterij Van Loon en alle medewerkers dan ook een bekroning op het werk.