6 juli 2017, Middelharnis - Afgelopen maandag is het eerste exemplaar van “Eiland van Wonen &” uitgereikt aan burgemeester Ada Grootenboer. In het glossy magazine wordt aan de hand van verschillende thema’s een beeld geschetst over hoe mooi het wonen is op het Zuid-Hollandse eiland. “Eiland van Wonen &” is een initiatief van lokale ondernemers en de gemeente met als gezamenlijk doel de promotie van het wonen op Goeree-Overflakkee. Het magazine wordt vlak voor de zomervakantie verspreid in de regio en is ook digitaal beschikbaar. Lees hieronder meer.

Mooi wonen op Goeree-Overflakkee

Diverse (bekende) eilandbewoners vertellen aan de hand van verschillende thema’s enthousiast over het wonen, werken en recreëren op Goeree-Overflakkee: “Het is een eiland van duurzaamheid en prachtige natuur” en “Er is van alles te doen”. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onderwijs, ondernemen en de zorg. Het magazine toont tevens de diversiteit in het woonaanbod op het eiland. Zo zijn er impressies van nieuwbouw, bestaande bouw en huurwoningen.

Unieke samenwerking

Jan Peter Robijn van Huizen op Goeree & Huizen op Flakkee en wethouder Arend-Jan van der Vlugt, verantwoordelijk voor Eilandmarketing, zijn beiden trots op het resultaat. Robijn: “Huizen op Goeree & Huizen op Flakkee is een initiatief van ondernemers, met als doel de gezamenlijke promotie van het totale woonaanbod op ons eiland. Dit doen wij onder andere via onze websites huizenopgoeree.nl en huizenopflakkee.nl. Op deze wijze leveren ondernemers op verschillende vlakken een actieve bijdrage aan de eilandmarketing voor een economisch nog sterker en vitaler eiland. De realisatie van dit woonmagazine is hier een mooie aanvulling op.” Van der Vlugt vult aan: “Fijn dat zoveel partijen op ons eiland aan dit mooie blad hebben bijgedragen. Niet alleen de ondernemers, maar ook de mensen die geïnterviewd zijn. Het is een mooi voorbeeld van hoe we in het kader van Eilandmarketing met elkaar samenwerken om Goeree-Overflakkee op de kaart zetten. En hoe we gezamenlijk de trots op het eiland Goeree-Overflakkee uitdragen.

Verspreiding in de regio en digitaal

Alle inwoners van Goeree-Overflakkee krijgen op dinsdag 4 juli een exemplaar van “Eiland van Wonen &” in de bus. Daarnaast wordt het magazine op diverse plekken op en buiten het eiland verspreid. Het is een leuk blad om mee te nemen op vakantie en om mensen die niet op het eiland wonen, kennis te laten maken met de regio! Er is ook een digitale versie beschikbaar op de Facebookpagina van Huizen op Flakkee en Eiland Goeree-Overflakkee. Zo kan iedereen lezen hoe mooi het is om op Goeree-Overflakkee te wonen.

De link naar het magazine vind je hier.

Op de foto zit u burgemeester Ada Grootenboer ontvangt voor haar woning het magazine uit handen van Jan Peter Robijn (Huizen op Flakkee) en Mie-Wah Pang (Eilandmarketing gemeente Goeree-Overflakkee).