Stellendam - Het is weer juni en dat betekent: Hollandse Nieuwe. En daarmee is het voor Kiwanis Goeree-Overflakkee weer tijd voor haar jaarlijkse Haringevent: hét netwerkevent van het eiland. Dit jaar werd het gehouden in Paviljoen Zoet of Zout te Stellendam, op donderdag 15 juni 2017, en weer met grote belangstelling! Ditmaal waren er bijna 100 gasten. Lees hieronder verder.

De gasten lieten, na het betalen van €45,00 inschrijfgeld, zich niet alleen het warm- en koud buffet heerlijk smaken, maar natuurlijk ook de nieuwe haring. Daarnaast was er de inmiddels traditionele Amerikaanse veiling, waarbij diverse aantrekkelijke producten of diensten onder de hamer gingen. Dit alles, gecompleteerd met financiële bijdragen van diverse sponsoren, bestemd voor het goede doel: een bijdrage leveren voor het welzijn van kinderen. Want dáár zet Kiwanis zich voor in. En de afdeling Goeree-Overflakkee richt zich daarbij natuurlijk primair op kinderen van het eiland.

Kinderen in Beweging.NU

Jaarlijks is een goed doel aan het Haringevent verbonden. Vorig jaar is bij Kiwanis het idee ontstaan om alle 32 basisscholen op het eiland te faciliteren in de mogelijkheid voor sport en beweging. Het goede doel is dan ook: ‘KINDEREN in beweging.NU op Goeree-Overflakkee’. Kiwanis wil alle scholen in ca. 2 jaar voorzien van een speelattribuut. Inmiddels zijn er al diverse scholen op het eiland voorzien en loopt de actie volgens planning. Aan het eind van 2017 zijn alle scholen gefaciliteerd.

Opbrengst

€10.000,- euro heeft het Haringevent dit jaar opgeleverd! Voorzitster van Kiwanis Ellen Cazander, spreekt van een uitermate goed resultaat. “Fantastisch hoeveel belangstellenden er elk jaar weer zijn en hoe enthousiast ieder telkens weer is! We mogen met gepaste trots terug kijken op deze editie.”