Ouddorp - Deze keer is door het vrijwilligerssteunpunt van Stichting ZIJN mevrouw Joke van Dam uit Ouddorp in het zonnetje gezet. Joke van Dam is een vrijwilligster die zich trouw inzet voor de 55+ club van Stichting ZIJN in Ouddorp.

Vrijwilligster bij WFB

Joke van Dam is haar vrijwilligerswerk begonnen bij voetbalvereniging WFB. Door haar familie werd zij betrokken bij de voetbalvereniging en heeft zij in het bestuur en in de jeugdcommissie verschillende taken volbracht. Zij heeft 12 jaar als vrijwilligster bij de voetbalvereniging WFB gewerkt.

Stichting ZIJN

Door een vriendin is zij in 2007 meegenomen naar de 55+ club om dat het daar zo leuk en gezellig was. Zij is begonnen als vrijwilligster bij het koffie schenken en door haar enthousiasme werd zij al snel voor meer taken gevraagd. Zij zit nu in het bestuur als penningmeester van de 55e club en doet verder alles wat op haar pad komt voor de club. Iedere week zorgt zij dat er een andere activiteit is, zoals bijvoorbeeld: Spelletjesmiddag, Bingo, Sjoelen, Sinterklaas, herfststukje maken, theater, verschillende soorten buffetten, etentjes en nog vele andere activiteiten. Zij zorgt dat de boodschappen en alle andere benodigdheden aanwezig zijn. Samen met de andere vrijwilligers van het bestuur maken zij er iedere keer weer een gezellige middag van. Zij staat altijd voor iedereen klaar en zorgt dat alles goed verloopt. Zij hebben het erg gezellig met elkaar en nodigen andere dames en heren in Ouddorp uit om eens een kijkje te komen nemen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

Joke van Dam is erg sociaal en vergeet nooit om iemand die jarig of ziek is, een kaartje te sturen. "We hopen dat zij nog vele jaren haar werk bij de 55+ club kan voortzetten en zo een aanwinst is voor de club. Het bloemetje heeft zij zeker verdiend."

Door Nely de Vos.