Middelharnis - "Aan de slag voor mantelzorgers!" Cliënten van de Gemiva-SVG Groep hebben 950 attenties verzorgd voor mantelzorgers van Curamare. De mantelzorgers krijgen deze op de Dag van de Mantelzorg uitgereikt. "Dank voor alles wat je gegeven hebt" is op dinsdag 10 november 2015 het uitgangspunt voor de Dag van de Mantelzorg.

Op deze dinsdag krijgen mensen erkenning voor de langdurige zorg die zij geven aan iemand die het hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iet leuks of inspirerends.

Joke Paulen, locatiemanager van Ebbe en Vloed benaderde het Serviceteam Ebbe en Vloed van de Gemiva-SVG Groep in Oude-Tonge of zij hierin iets konden betekenen. Een flinke klus voor het Serviceteam die meerdere locaties van de Gemiva-SVG Groep op Goeree Overflakkee hierbij betrok. Lunchroom en cadeauwinkel Entrez in Middelharnis leverde onder andere kaarsjes, zorgboerderij De Bonte Koe in Sommelsdijk minivogelhuisjes en activiteitencentrum D’n Duyt in Middelharnis mini cupcakes. Het Serviceteam heeft er kaartjes bij ontworpen en gedrukt en zij hebben de attenties ingepakt.

Op 9 november moet alles klaar zijn zodat vrijwilligers van Curamare het over De Vliedberg, Geldershof, Nieuw Rijsenburgh en Ebbe en Vloed kunnen verdelen. Op 10 november kunnen de mantelzorgers dan een attentie ophalen bij de betreffende locaties.

Ondersteunende activiteiten

Serviceteam Ebbe en Vloed is een dagbestedingslocatie van Gemiva-SVG Groep. Een twintigtal cliënten runnen hier een kopieerwinkel en doen uiteenlopende ondersteunende werkzaamheden in zorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. De activiteiten variëren van helpen in de spoelkeuken, tafels dekken voor de lunch, linnengoed vouwen tot bloemen verversen en de winkel aanvullen.