Brouwersdam - Op zondag 11 oktober 2015 start de eerste nationale week van ons water. Op diverse plaatsen in Nederland kan het publiek meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland. Door heel Nederland zijn er publieksactiviteiten als wandelingen, fietsexcursies en waterproefjes op locatie. Voor een overzicht kijk hier. Rijkswaterstaat doet in Zeeland ook mee. Zo is het mogelijk op vrijdag 16 oktober meer te weten te komen over het aanbrengen van zand op de Brouwersdam.

Vrijdag 16 oktober zijn er drie momenten waarop mensen van Rijkswaterstaat vertellen hoe ze de kust onderhouden om ons te beschermen tegen de zee. Om 11:00 uur, 13:00 uur en 14:00 uur zijn er excursies vanaf Beware Beach op Brouwersdam waar op dat moment zand aangebracht wordt. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Het thema van de week van ons water in oktober is ‘veiligheid’. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken, nu en in de toekomst als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? De Brouwersdam zorgt voor de veiligheid van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Maar veiligheid, natuur en recreatie kunnen prima samengaan. Daar is deze suppletie een mooi voorbeeld van.

De week van ons water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om met een gezamenlijk programma van publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van waterbeheer in Nederland. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is op 12 oktober aanwezig bij de oplevering van het innovatieve Ruimte voor de Rivier-project Noordwaard bij de Biesbosch. De week van ons water sluit af met een watermuseumweekend.