Goeree-Overflakeee - Op donderdag 19 november 2015 organiseert de Rotaryclub Goeree-Overflakkee opnieuw het Groot Dictee van Goeree-Overflakkee. Het Dictee is inmiddels een jaarlijks terugkerend festijn geworden, dat iedereen die graag schrijft en van taal houdt een unieke kans biedt om zijn of haar taalvaardigheid te testen.

De opzet van het Groot Dictee zal gelijk zijn aan het Groot Dictee 2014. Dat wil zeggen dat deelnemers in twee categorieën kunnen meeschrijven: de vrije inschrijvingen en de scholieren. Bij de vrije inschrijvingen geldt vervolgens een onderscheid tussen gespecialiseerde taalliefhebbers en hen die iets minder goed thuis zijn in de spelling. Het aantal fouten in het dictee zal daarvoor als maatstaf dienen. Dit jaar bestaat trouwens ook de mogelijkheid om anoniem mee te doen, zodat andere deelnemers en correctoren niet hoeven te weten hoeveel fouten iemand heeft gemaakt. Deelnemers kunnen dit bij de inschrijving vermelden of bij opgave aan de zaal.

Het Groot Dictee wordt traditiegetrouw gemaakt door André Kastelein, leraar Nederlands aan de Prins Maurits Scholengemeenschap. Elk jaar opnieuw weet hij van een actueel thema zinnen en zinsconstructies te bedenken die van menig spellingliefhebber het uiterste vergen.

Aan het Groot Dictee is elk jaar een goed doel gekoppeld. Het goede doel voor dit jaar is nog niet bekend, maar dit zal binnenkort naar buiten gebracht worden.

Het Groot Dictee 2015 zal plaatsvinden in de aula van de Regionale Scholengemeenschap in Middelharnis, aan de Koningin Julianaweg 54 en begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De Rotaryclub Goeree-Overflakkee nodigt u van harte uit om deel te nemen. Meer informatie vindt u op de website.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar de secretaris van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee . Meer informatie over het Groot Dictee Goeree-Overflakkee kunt u verkrijgen bij Greet de Kooning-Hommes (telefoon 06-51987623, dekooninghommes@gmail.com).

Foto is archieffoto.