26 september 2015, Sommelsdijk - Sport- en Recreatiecentrum De Staver breidt haar taakgebied al enige tijd uit met diverse samenwerkingsverbanden. Het thema hierbij is "De kracht van het verbinden" een leus die Algemeen Manager Lesly Wolters graag gebruikt en bovenal uitvoert.

De gedachte hierachter is even doeltreffend als simpel. Als maatschappelijke organisatie geef je naast je meer commerciële doelstelling ten aanzien van het bedrijfseconomische exploitatie vraagstuk invulling aan je maatschappelijke taak om sportverenigingen en andere ideële organisaties te helpen op het gebied van sport, cultuur, recreatie en welzijn. Dit heeft vervolgens een positief effect op je organiserend vermogen en zodoende bereik je meer mensen. Een indirect gevolg hiervan is het sterker maken van verenigingen als je sport als voorbeeld neemt, daarmee ook de stabiliteit of toename van omzet op commercieel vlak. De kracht van verbinden kent vele positieve uitwerkingen. Vanzelfsprekend vergroot je hiermee ook het draagvlak. De Staver nodigt, naast haar eigen initiatieven, initiatiefnemers uit om in contact te treden met de Staver.

BVM en de Staver gaan voor kwaliteit
Bowling Vereniging Middelharnis en de Staver hebben besloten om de bowlingsport op Goeree Overflakkee van een kwaliteitsinjectie te voorzien. De BVM beschikt door een gezamenlijke investering over een gloednieuwe Brunswick A22 baanonderhoud machine ter verbetering en uitbreiding van de competitie en de persoonlijke groei van hun leden. De trainingsfaciliteiten en de prestatieve uitdaging worden door deze nieuwe machine vergroot voor alle leden van de BVM. Het bestuur van de BVM is erg blij met deze ontwikkeling. Wij kunnen ons algehele niveau nu gaan verbeteren en de strijd aangaan met de spelers van andere bowlinghuizen. Deze investering is enorm belangrijk voor ons als club, maar ook een belangrijke impuls voor het imago van de bowling van de Staver. Zij willen echt meewerken aan een kwaliteitsverbetering voor de bowlingsport en daar zijn wij erg blij mee

Andere voorbeelden waar de stichting Olympia/de Staver de laatste tijd actief is geweest is de samenwerking met de Jonge Spartaan, Intermezzo, HCGO, MHSD, turn 2 move, Zv Olympia, tienersportkaart etc.

Sportontwikkeling, een verhoogde sportparticipatie en een gezonde exploitatie gaan hand in hand, even doeltreffend als simpel.