September 2015, Middelharnis - De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemde met ingang van 16 december vorig jaar, de heer drs. Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee. De heer Lokker is bijna 67 jaar en lid van het CDA. Op 2 oktober 2014 werd bij burgemeester Grootenboer een tumor uit haar borst verwijderd en moest zij haar functie als burgemeester tijdelijk opzeggen. In het najaar startten de preventieve nabehandelingen, waarna een periode van herstel volgde. Op 1 oktober zal Ada Grootenboer haar werkzaamheden als burgemeester volledig hervatten.

Interview burgemeester Lokker

In een interview vraagt Jan van Gurp, oud raadslid, voorzitter PCOB en lid WMO adviesraad of het de waarnemend burgervader gelukt is om de muizen van de tafel te houden. Bekijk het filmpje hieronder, dan begrijpt u de vraag en hoort u het antwoord van de heer Jan Pieter Lokker zelf. De waarnemer van burgermoeder Ada Grootenboer heeft, naar eigen zeggen met veel plezier en passie samengewerkt met de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee: "De discussies die gevoerd worden op Goeree-Overflakkee zijn buitengewoon constructief. Het dagelijks bestuur van deze gemeente krijgt voldoende ruimte om dit eiland te besturen. Ook inwoners laten duidelijk weten wat ze willen. Het is echt teamwork. Daarnaast heb ik erg genoten van de persoonlijke contacten bij de mensen thuis".

Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee

Bekijk hieronder de video van RTV Slogo. Deze en andere items worden wekelijks vernieuwd en uitgezonden op uw lokale televisie. Op deze pagina vind u linkjes naar de live-uitzendingen op de lokale radio en televisie RTV Slogo. HIER gaat u naar de website van uw lokale omroep RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee.

Heeft een passie voor samenwerken en andere mee willen laten genieten? Reageer dan op de site rtvslogo.nl, want uw lokale omroep heeft er graag nieuwe vrijwilligers bij. Ook hier geldt: Vele handen maken licht werk.

Interview burgemeester Grootenboer

Een interview met burgemeester Ada Grootenboer volgt z.s.m. Houd uw lokale omroep en deze website in de gaten voor al het nieuws van, door en over ons eiland; Samen bouwen we Goeree-Overflakkee en zetten we ons prachtige eiland in het zonnetje!