14 augustus 2015, Middelharnis - Sinds april van dit jaar is in de gemeente Goeree-Overflakkee één VVV-organisatie actief. Deze VVV Goeree-Overflakkee draagt in nauwe samenwerking met gemeente en ondernemers zorg voor een zo optimaal mogelijk gastheerschap en marketing- en promotiebeleid. Het verzamelen van en het vervolgens zo toegankelijk mogelijk aanbieden van de toeristische informatie van het eiland vormt een van de belangrijkste doelstellingen van de VVV.

Sinds het begin van de schoolvakanties is de toeristische informatie van ons mooie eiland niet meer alleen te vinden in het bekende VVV-kantoor in Ouddorp (’t Blaeuwe Huus) en via de website maar ook weer verkrijgbaar in Middelharnis. Op de hoek van het gezellige winkelcentrum “d’n Diek” en de mooie haven is in het voorportaal van het pand van Adviesgroep De Vogel een zogenaamd VVV i-punt ingericht. Het is een “onbemand” informatie-, ook wel inspiratiepunt genoemd dat bestaat uit 2 digitale schermen. Op het ene scherm wordt een prachtige fotopresentatie getoond welke is voorzien van veel toeristische tips die bezoekers uitnodigt of kan inspireren, heel veel van het eiland te gaan zien. Het andere scherm is een informatiezuil waarmee de gebruiker actief de gewenste informatie kan opzoeken. Dit kan een beschikbare accommodatie zijn, evenementen voor die dag of de komende periode maar ook tips voor een leuk dagje uit in Middelharnis en omgeving. Adviesgroep De Vogel wil met het VVV i-punt gastvrij zijn voor de gasten op Goeree-Overflakkee. Ook zijn klanten van de adviseur, die het kantoor aan de haven in Middelharnis bezoeken, zo op de hoogte van wat er te beleven is in de regio.

De bekende VVV-cadeaubonnen en het uitgebreide VVV-kaartmateriaal zijn bij het VVV i-punt niet verkrijgbaar maar gelukkig wel bij diverse ondernemers op “D’n Diek” in Middelharnis en natuurlijk ook in andere dorpen op het eiland.

Na een periode van zeer intensief en prettig overleg tussen wethouder Tollenaar (verantwoordelijk voor economische- en VVV-zaken van de gemeente Goeree-Overflakkee) en de bestuurders van de voormalige VVV’s Zuid-Hollandse eilanden en Ouddorp aan Zee, is met de vestiging van dit 1e VVV i-punt in Middelharnis, een nieuwe VVV voor Goeree-Overflakkee, goed en definitief uit de startblokken gekomen.

Op de foto ziet u: Jack Drooger van Adviesgroep De Vogel, Mirna Bogert, manager, Jan Lokker, penningmeester en Peter Grinwis, voorzitter van de VVV Goeree-Overflakkee, wethouder Frans Tollenaar en Ben Fabert, voorzitter van de Raad van Toezicht VVV Zuid-Hollandse eilanden.