24 augustus 2015, Culinair en cultureel genieten van vis op Goeree-Overflakkee - Tijdens de tweede editie van De Week van de Goereese Vis, die gehouden wordt van 4 t/m 12 september 2015, worden overheerlijke verse Goereese vis en Stellendamse garnalen geserveerd als kunst op je bord. Porseleinen borden zijn bedrukt met vissen gemaakt door kunstenaars van het atelier Kunstenmaker.nl van Jaap Reedijk in Middelharnis.

Iedere kok maakt op zijn of haar manier een ‘kunstwerk’ van ieder gerecht. Deze kunst kun je proeven, maar je kan ook naar kunst kijken, genieten en erover praten. De organisatie van de culinaire week wil door samen te werken met Kunstenmaker.nl de visserijsector en het product vis vanuit een ander perspectief laten zien, onder de aandacht brengen en het gesprek erover op gang brengen.

Kunst op je bord

De kunstenaars met een verstandelijke beperking van Kunstenmaker.nl hebben kunstwerken gemaakt met de visserij als thema waaronder een aantal schilderijen met vissen. Enkele van deze vissen zijn gedrukt op porseleinen borden waarop het Goereese vismenu wordt geserveerd bij diverse restaurants. Het bord wordt afgewassen en krijgt de gast na een gezellige avond mee naar huis.

Expositie en veiling

Alle schilderijen van Kunstenmaker.nl met het thema vis en visserij worden geëxposeerd en geveild bij De Overkant in Ouddorp. Daar kan de koper de kunstenaar van het gekochte werk ook ontmoeten. Bekijk de kunstwerken op kunstenmaker.nl.

Oproep aan ondernemers

Bent u horecaondernemer en wilt u net als uw collega’s op het eiland deelnemen aan De Week van de Goereese Vis? Wilt u misschien een activiteit aanbieden wat te maken heeft met visserij, vis en de zee? Neem dan contact op via de mail.

De Week van de Goereese Vis

De Week van de Goereese Vis wil het mogelijk maken dat iedereen van de heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen kan proeven en genieten bij de horeca op Goeree-Overflakkee. Op dit moment zijn er 26 restaurants op het eiland die deelnemen en deze week een driegangenmenu met Goereese vis aanbieden. Houd de website en facebook in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma.

Kunstenmaker.nl

Kunstenmaker.nl is een atelier -kunstwerkplaats voor mensen die net even “iets anders in onze samenleving staan”. Dit kunnen deelnemers met een verstandelijke beperking zijn maar ook mensen die net even iets meer moeite hebben met de “normale samenleving” en daardoor beperkingen ervaren. Jaap Reedijk is de initiatiefnemer en het aanspreekpunt van het atelier.

Organisatie

De organisatie van De Week van de Goereese Vis ligt in handen van VVV Goeree-Overflakkee , gemeente Goeree-Overflakkee, INZee Communicatie & Trends, vissers en enthousiaste ondernemers die samenwerken in de projectgroep “Verbreding Visserij”. De projectgroep is ontstaan met het doel de aanbevelingen in het rapport Verbreding Visserij ten uitvoer te brengen.