Ooltgensplaat - Slagerij Buth ontving op 22 juni 2015 een eervolle vermelding in de Spare Ribs Trophy van dit jaar. Deze prijs in de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. De spareribs van Slagerij Buth behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland. Krijn ontving de prijs tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en culinair journalist Marcus Polman.

Keurslager Horst ontving de eerste prijs tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres. De tweede prijs is voor Slagerij Hein Swolfs uit Goirle. De derde prijs ging naar Scharrelslagerij ’t Oude Ambacht uit Den Haag.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, hebben de spareribs van Slagerij Buth een eervolle vermelding behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), William Hermanussen (Keurslager in Overasselt en Cuijk, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2014) en juryvoorzitter Marcus Polman, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.

Juryvoorzitter Marcus Polman, schrijver van ‘Handboek voor de perfecte steak’ en ‘Het perfecte varken’, is enorme liefhebber van de spareribs. Daarnaast is Marcus Polman wekelijks te zien in het programma Masterchef. “Een goede spareribs is een waar genot. Een lust voor het oog waar ik heel blij van word. De tien finalisten vielen op door hun onderscheidende producten, sappige karakters en uitgebalanceerde smaken. Slager Buth heeft terecht een plaats in de top 10 bemachtigd. Zijn sparerib is robuust en past daarmee helemaal in de trend van vandaag.”

Krijn Buth: “Wij zien het als een enorme uitdaging om mee te doen aan vakwedstrijden en zijn enorm trots op deze eervolle vermelding voor onze spareribs.”