Faunapark Flakkee is elke dag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur in de periode van 19 oktober tot en met 27 oktober 2013. Er zijn weer een aantal nieuwe bewoners op het park, waaronder tea-cups (mini varkens), Roodpoot bosuilen en een koppel wasbeerhonden.

De wasbeerhond is een nachtdier, dat zich zowel met dierlijk als plantaardig voedsel voedt. Hij eet zowel knaagdieren, amfibieën, hagedissen, vissen, insecten en vogels als vruchten, noten en knollen. Ook eet hij afval en aas. In de herfst maken bessen en andere vruchten een belangrijk deel uit van zijn dieet.

In koude streken houdt hij waarschijnlijk een winterslaap. Het is de enige hondachtige waarvan dit gedrag bekend is. De wasbeerhond is gedurende de winter inactief, maar zijn lichaamstemperatuur daalt niet.

De wasbeerhond of marterhond is een roofdier uit de familie der hond-achtigen.
Hij komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië, maar tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa.

De wasbeerhonden leven in het uiterste zuidoosten van Siberië, Korea en Mantsjoerije. Westwaarts komen ze voor tot Mongolië, en zuidwaarts tot Vietnam. Het is ook een algemene diersoort in Japan, waar ze tanuki worden genoemd en een belangrijke rol in de Japanse cultuur spelen.

Ook heeft de Bennet kangaroe Japie een mooi verblijf gekregen op het park, Japie is uitgegroeid tot een volwassen man en heeft nu een vriendinnetje en geniet van alle aandacht die hij krijgt. 

Er wordt hard gewerkt om voor alle uilen die op het park wonen nieuwe verblijven te maken. De grootste verandering zal hierin zijn dat de verblijven minimaal drie meter hoog zijn. 

De hele winter kunt u uiteraard met groepen op afspraak het park bezoeken.

Het Faunapark Flakkee vind u op de Duivenwaardsedijk 22 te Nieuwe Tonge.
Voor meer informatie kijk op onze website www.Faunaparkflakkee.nl
of bel 0610230303.