Ouddorp - Aart Rijkaart uit Spijkenisse is weer terug in Ouddorp om zijn olieverfschilderijen en pentekeningen te exposeren in ‘t Blaeuwe Huus/ VVV kantoor, Bosweg 2. Zijn werk is figuratief/realistisch. Rijkaart, die lid is van de kunstkring Voorne, is geboren en opgegroeid in Alblasserdam, vlakbij de wereldberoemde molens van Kinderdijk, welke hij ook in al hun facetten heeft geschilderd.

Vanaf de lagere school tekende hij al met Oostindische inkt, wat blijkt uit zijn pentekeningen, en in 1965 maakte hij zijn eerste olieverfschilderij. De onderwerpen die hij schildert zijn gevarieerd, waarbij water en spannende luchtpartijen hem zeer aanspreken. Aart heeft zich ook gespecialiseerd in het schilderen van dieren welke hij in opdracht schildert. Ook een favoriet onderwerp is het schilderen van bloemen, o.a. tulpen en rozen, maar dan in een wat groter formaat.

 

Op deze expositie zijn te zien: Pentekeningen van o.a roofvogels, olieverfschilderijen van de Nederlandse kust, bloemen, alsmede landschappelijk werk. Ook zijn enkele schilderijen in de aanbieding. e expositie is te zien vanaf 1 augustus t/m 31 augustus 2013.

Openingstijden:

Het VVV kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

Meer info:

Aart Rijkaart, Nijlstraat 4, 3207 AL Spijkenisse, tel. 0181-610007.