Al in februari 2013 werd de eerste paal geslagen ten behoeve van de uitbreiding van het kinderbad. Dit was tevens het officieel startsein van de renovatie van zwemcomplex ’t Zuiderdiep (Zuiderdiepstraatweg 4) in Stellendam. Het zwemcomplex werd de afgelopen maanden uitgebreid gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de klanten op het gebied van comfort en attracties. Hierbij werd ingespeeld op de steeds strenger wordende eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Het voorzieningenniveau werd opgekrikt: het zwemcomplex in Stellendam kreeg een totaal vernieuwde entree, balie en bar, de kleedruimten werden vernieuwd en de wachtruimte werd vergroot. Het terras, het kinderbad en de whirlpool werden uitgebreid. Buiten is het buitenterrein, de ligweide en de speeltuin aangepast. De glijbaan van het buitenbad is ook helemaal vernieuwd. Aan de afwerking van het gehele complex is ook gedacht; de buitengevels zijn gerenoveerd en het hele complex is prachtig opnieuw betegeld. Op technisch gebied is zeker ook het nodige gedaan: de installaties zijn vernieuwd, de kozijnen en het glaswerk vervangen en daarnaast beschikt het zwembad nu over zonneboilers.

Op vrijdagmorgen 5 juli 2013 werd het zwembad officieel heropend door wethouder Marnix Trouwborst. Na de openingshandeling gingen vanaf 10:00 uur de deuren open voor jonge gezinnen.