Stichting Podium presenteert op 20 locaties op Goeree-Overflakkee een maandelijks wisselende expositie van diverse kunstenaars, schilders, verzamelingen en creativiteit. Het enorme succes van het Vitrineproject is te danken aan de inzet van een aantal vrijwilligers die zorgen voor de wisselingen van de exposities als ook aan de enthousiaste exposanten. April 2013 willen zij u wijzen op de tekeningen door Bram den Exter.

In de jaren 60 is hij door zijn neef, de kunstschilder Jan Hovener, geïnspireerd om zich wat
meer te uiten in de schilderkunst. Maar in de jaren 60 was er niet veel te verdienen in de
Beeldende kunst. Daarom heeft hij besloten om in de industrie te gaan werken als operator.
Hij is zich toch weer gaan uiten in de beeldende kunst. Zodoende is er een grote collectie
ontstaan van schilderijen en tekeningen. Regelmatig verkoopt hij stukken aan mensen die zijn
werk waarderen. Kunst is een familie aangelegenheid, ook de neven van Bram; Jan, Peter en zijn nichten Hetty, Joke en Loes schilderen.

 

Een eerste inspiratie voor een tekening of schilderij is vaak een onderwerp of een foto. De eerste opzet is vaak in potlood of met houdskool. Hij maakt eerst een ondergrond van witte olieverf en daarop de eerste opzet op het schilderij. Als Bram erg veel inspiratie heeft, dan kan het voorkomen dat hij alles om zich heen vergeet en het werkstuk afmaakt. Als het zomer is gaat Bram graag de natuur in om te schetsen. Tijd vindt hij onbelangrijk en werkt dan graag aan één stuk door.

Wilt u de expositie met uw eigen ogen zien? Vanaf heden staat de vitrine bij de VVV in Ouddorp. Een locatie overzicht van de overige vitrines kunt u vinden op www.cultuurpleingo.nl.

Heeft u ook een bijzondere verzameling of talent dat u wilt exposeren via het vitrineproject,
neem dan contact op met Piroska de Mos, tel (0187-) 48 24 00. Ook voor informatie over het Vitrineproject van Stichting Podium kunt u bij haar terecht.