Middelharnis – De maand maart 2013 is op Goeree-Overflakkee door een aantal samenwerkende partners op cultureel gebied uitgeroepen tot de “muziekmaand”. De diverse partners* bieden gezamenlijk een aantrekkelijk programma rond het thema “de kracht van het lied”.

Met deze themamaand willen de diverse instanties laten zien dat “samenwerken werkt” en dat men over-en-weer bereid is om over muren heen te kijken, met als doel meer mensen te bereiken met hun aanbod.

Programmaonderdelen

De themamaand wordt op vrijdagavond 1 maart geopend met een muzikaal optreden in het Diekhuus door Duo Accordeon Melancolique.

Accordeon Mélancolique  brengt een programma waarin korte gedichten en citaten afwisselen met muziekstukken met invloeden uit o.a. Blues en Zuid-Amerikaanse, Franse, Klassieke en Volksmuziek tradities. Een veelzijdigheid in repertoire en twee accordeons die in klankkleur net iets verschillen, maar wonderlijk goed samen passen. Zelfs de eenvoudigste muziekstukken krijgen in hun handen een intense spanning.

Toegangskaarten €8,00, aanvang 20:00 uur.

Muzikale fototentoonstelling

Op zaterdagmiddag 9 maart vindt in het Diekhuus de officiële opening van de muzikale themamaand plaats. Leden van Fotoclub de Rarekiek zijn in de afgelopen maanden druk bezig geweest met het samenstellen van een muzikale fototentoonstelling. Belangstellenden zijn van harte welkom om, onder het genot van een drankje en een aantal muzikale intermezzo’s (door leerlingen van de Muziekschool Goeree-Overflakkee) deze foto’s te komen bewonderen. De opening wordt gedaan door wethouder G. de Jong, verantwoordelijk voor sociale zaken, welzijn en cultuur binnen de gemeente Goeree-Overflakkee.

Toegang gratis, aanvang 14:00 uur.

Boek&Film-avond

Als derde onderdeel staat er op donderdagavond 14 maart een Boek&Film-avond geprogrammeerd in de filmzaal van het Diekhuus. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het Filmhuis vertonen de muzikale film Paradise Road; een indrukwekkende film over een aantal sterke vrouwen die, wanneer ze gevangen zitten in een vrouwenkamp op Sumatra tijdens de Tweede Wereld Oorlog, met elkaar een stemmenorkest vormen om zo de moraal hoog te houden. Deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Helen Colijn “De kracht van een lied” zal kort worden ingeleid door medewerkers van de bibliotheek en de muziekschool.

Toegang €6,50 / €5,00 voor leden van filmhuis/bibliotheek. Aanvang 20:00 uur.

Sluitstuk

Als sluitstuk van de themamaand verzorgen de  leerlingen van Muziekschool GO een groots slotconcert op vrijdagavond 22 maart in de Aula van de Technische School. Tijdens deze avond zullen muzikanten instrumentaal en vocaal in wisselende bezettingen nogmaals “de kracht van het lied” vertolken. Dit concert zal visueel worden ondersteund met beelden, verzorgd door fotoclub de Rarekiek.

Toegang gratis, aanvang: 19:30 uur.

Uitnodiging

De diverse culturele partners roepen alle inwoners van Goeree-Overflakkee (en daarbuiten) op om één of meerdere activiteiten te bezoeken om zo met elkaar de geweldige kracht van muziek te ervaren!

*de samenwerkende partners zijn:

Stichting Companen  www.cultuurgo.nl

Muziekschool Goeree-Overflakkee www.muziekschoolgo.nl

Fotoclub de Rarekiek www.rarekiek.nl

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta www.bzhd.nl