Ook deze maand heeft iGO weer een bijzondere plaats gespot. Deze maand staat de uitkijktoren bij de Hellegatsplaten in de schijnwerpers.

De Hellegatsplaten vormen een vogelparadijs met vrij grazende hekrunderen, wilde paarden en vele soorten vogels. Na de bouw van de Philipsdam en mede door de inzet van Staatsbosbeheer is het gebied geworden tot haar huidige vorm. De natuur heeft vrij spel gekregen doordat de getijden zijn gestopt. De combinatie van zout- en zoet water, natte en droge klei en droog zand, zorgen voor vele soorten planten en dieren. Staatsbosbeheer, de beheerder, heeft zich de afgelopen jaren flink ingezet om het gebied zo natuurlijk mogelijk te laten ontwikkelen.

Op een zonnige dag kunt u vanaf de uitkijktoren het uitgestrekte gebied eens goed bekijken. Genietend van de natuur komt u in deze omgeving echt tot rust. Vele vogels vinden hier hun broedplaats, mede doordat het gebied erg voedselrijk is. Onder andere kunt u hier flamingo's, lepelaars, visarenden en kiekendieven aantreffen. Als u een unieke plaats op Goeree-Overflakkee wilt bezoeken, dan behoort deze uitkijktoren daar zeker bij!

De uitkijktoren ligt ten noorden van de vaargeul in Ooltgensplaat.