27 september 2023, Middelharnis - Op maandag 25 september 2023 werd de recente toekenning van twee Groene Strand Wimpels aan strand Kwade hoek en strand Westhoofd gevierd. Dit vanwege de toewijding van de strandcommunity die de stranden met elkaar schoonhouden. Wethouder Henk van Putten is blij: "Dit is te danken aan alle vrijwilligers en medewerkers die hard hebben gewerkt. We zijn trots dat we deze wimpels opnieuw kunnen hijsen." Lees meer >>

>>vervolg

De Groene Strand Wimpel is een beloning van het programma 'Het Groene Strand'. Wanneer een strand deze onderscheiding ontvangt, betekent het dat er goed voor de natuur wordt gezorgd, de regels worden nageleefd en dat er een betrokken groep mensen structureel aan werkt. Beide stranden, Kwade Hoek en Westhoofd, worden schoongehouden door toegewijde vrijwilligers uit de strandcommunity.

Deze toegewijde community omvatten de Vereniging Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO), Stichting Schoon Goeree-Overflakkee, Natuurmonumenten Zuid-Hollandse Eilanden, Het Groene Strand en de Gemeente Goeree-Overflakkee.

De groene krokodil

Tijdens de viering van de Groene Strand Wimpels werd een bijzondere wisseltrofee uitgereikt onder de naam 'de groene krokodil'. Jaarlijks wordt deze trofee gepresenteerd door de werkgroep Strand en Zee, en dit jaar ging de eer naar Rini Hameeteman vanwege haar buitengewone inzet. Gedurende de maanden juli en augustus gaf zij met veel enthousiasme voorlichting aan strandbezoekers bij de Vuurtoren in Ouddorp, waar de principes van 'Het Groene Strand' werden uitgelegd en de ware betekenis van een Groen Strand werd gedemonstreerd.