Ouddorp - Voor iedereen die de duinen een warm hart toedraagt, heeft de Stichting Duinbehoud 'De dag van de duinen' in het leven geroepen. Dit jaar valt deze dag op zaterdag 24 juni 2023. "Een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Duinen is de bijeenkomst in Naturalis Biodiversity Center die voorafgaand aan de Dag van de Duinen wordt gehouden, op vrijdag 23 juni. Dit jaar is het thema ‘begrazing’." Lees meer >>

Vervolg

Stichting Duinbehoud stelt zich tot doel om de duinen te beschermen en (waar nodig) te herstellen, omdat die keihard nodig is voor de flora en fauna. "Ook kunnen mensen dan blijven genieten van al het moois dat het duinlandschap te bieden heeft; van vogelliefhebbers tot toeristen. Daarom vragen we met de Dag van de Duinen extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we de schoonheid van de duinen."

Bijeenkomst in Naturalis

Een belangrijk onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Duinen is de bijeenkomst in Naturalis Biodiversity Center die voorafgaand aan de Dag van de Duinen wordt gehouden, op vrijdag 23 juni. Dit jaar is het thema ‘begrazing’. Experts bespreken kansen en uitdagingen bij begrazing van de duinen. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over grote en kleine grazers, graasgedrag en overbegrazing. Aanmelden is kosteloos en kan via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt.

De mooiste foto komt in DUIN

Voor fotografen, zowel amateurs als professionals biedt de Dag van de Duinen de jaarlijkse fotowedstrijd. Ga naar deze link en ontdek hoe je mee kunt doen. Inzenden kan tot 31 mei. Winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 23 juni in Naturalis. De mooiste inzending publiceert Stichting Duinbehoud in het kwartaalblad DUIN.

Gratis excursies

Gedurende de Dag van de Duinen vinden op zaterdag 24 juni verspreid langs de kust excursies plaats met verschillende thema’s en afstanden. Ervaren duinconsulenten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Meedoen geeft deelnemers de mogelijkheid om dieren, onbekende planten en paddenstoelen te ontdekken. Gewoon meelopen en genieten kan natuurlijk ook. Meer informatie is te vinden op duinbehoud.

Blijf op de hoogte

Wie altijd als eerste op de hoogte wil zijn van nieuwe excursies of van al het andere nieuws over de duinen, kan zich opgeven voor de nieuwsbrief van Stichting Duinbehoud via deze link.