Stellendam - Met haar 13e puzzelboekje vertelt het Streekmuseum GO het verhaal over Stellendam: een dorp met een uniek karakter op het eiland. Daarom verdient Stellendam een eigen boekje vol met vragen, puzzels, illustraties en mooie dorpsverhalen. De puzzeltocht is niet alleen informatief, maar ook met een knipoog waar het kan en uiteraard met respect waar het moet. "Gemaakt op het eiland, door eilanders en bedoeld voor Stellendammers, eilanders en mensen van de overkant." Lees meer >>

Vervolg

Vind jij een schaap op het Stellegors en kun jij rondom Zomerland varen? Lach jij mee met de grap van hoofdmeester Pik en help jij ambachtsheer Cau door het doolhof van elektriciteitskabels heen? Zie jij ook vreemde vogels bij Tij? En spreek jij een beetje visserslatijn? Doe boodschappen in dialect en brei een Stellendamse visserstrui. Van bingo bij de brandweer tot het visraadsel van de vismijn … beleef het allemaal tijdens de wandeling door Stellendam.

De puzzeltocht is verdeeld in 2 etappes. Je kunt de etappes op verschillende dagen lopen. Elke etappe duurt zo’n 100 minuten. Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar. Loop met vrienden of familie of maak er je eigen competitie van. De toch is ook geschikt als bedrijfsuitje. En wie de antwoordstrook inlevert, kan een prijs van het Streekmuseum winnen.

"Gemaakt op het eiland, door eilanders en bedoeld voor Stellendammers, eilanders en mensen van de overkant."

Het Stellendam-boekje is net als de 12 andere eilandpuzzelboekjes verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Geopend dinsdag tot en met zaterdag van 14:00-17:00 uur. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de PLUS-kiosk in Stellendam.

"Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee vertelt eilandverhalen en verteld ze door!"