Nieuwe-Tonge - De eerste jongen zijn alweer geboren en is er een unieke soort aan de collectie toegevoegd. "We zijn erg trots om als enige Nederlandse dierentuin een koppel Lynx Rufus 'de rode lynx of Bobcat' te kunnen laten zien. Dit jaar zal in de Flakkeese dierentuin 'Faunapark Flakkee' het teken staan van de inheemse diersoorten. Lees meer >>

Vervolg

Dit jaar zal in het teken staan van de inheemse diersoorten. Zakken vol bloembollen en bloemzaadjes zijn de grond ingegaan om de vlinders en vogels een plek te geven. Vele nestkastjes voor diverse vogels zijn geplaatst en de eerste opvang egels zijn uitgezet op het park.

Door het park heen vind u veel informatie over de inheemse soorten die op het park gespot kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de Bonte specht, IJsvogel, Merels, Buizerds en nog veel meer bijzonders. Als u de QR code scant krijgt u veel achtergrond informatie.

Ook vind u diverse vleermuizenkasten en een insecten hotel. Op het park kunt u de “Groene hart” wandeling doen , hierbij checkt u uw kennis aan de hand van een vragenlijst, voor de kinderen is er de groene hart bingo kaart.

Zolang de voorraad strekt krijgt u in de maand april een attentie waarmee u zelf aan de slag kunt om de inheemse soorten te helpen. Geïnspireerd ? Deel een foto met ons op de facebook pagina Vrienden van Faunapark Flakkee.

"We hopen u snel te mogen begroeten op het park."

Welkom!

De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur ook zijn wij beide paasdagen geopend. Meer informatie is te vinden op onze website www.faunaparkflakkee.nl of op facebookpagina faunapark flakkee.